Corendon en Marriott International ondertekenen franchiseovereenkomst

Auteur: Redactie
Hotelketens 12 juli 2022
Corendon en Marriott International ondertekenen franchiseovereenkomst

Corendon Hotels & Resorts tekent een franchiseovereenkomst met Marriott International voor vijf hotels in Nederland. De samenwerking vertegenwoordigt bijna duizend hotelkamers in en rond Amsterdam. Corendon verwacht de zichtbaarheid van haar hotels in alle markten te verbeteren. De hotels zullen ook deel uitmaken van Marriott International's toonaangevende loyaliteitsprogramma, Marriott Bonvoy.

Marriott exploiteert meer dan 8.000 hotels in 139 landen over de hele wereld. Onder de franchise-samenwerking zal Corendon de vijf hotels blijven exploiteren onder vier onderscheidende Marriott International merken: Autograph Collection, Tribute Portfolio, Residence Inn by Marriott en Fairfield by Marriott.  “We zijn zeer verheugd om samen te werken met Marriott International, een wereldwijd erkend merk in gastvrijheid, en te profiteren van Marriott's wereldwijde naamsbekendheid en gastenloyaliteitsprogramma”, aldus Mariska Nunes, Managing Director van Corendon hotels. “Ons doel is om de allerbeste service te bieden aan onze gasten en Marriott Bonvoy-leden en om te laten zien dat de unieke gastvrijheid van Corendon waarde toevoegt aan de Marriott-merken." 

In de onderhandelingen met Marriott International werd Corendon Hotels & Resorts bijgestaan door vastgoed adviseur Colliers uit Amsterdam.

Autograph Collection

Vanaf deze maand wordt The College Hotel Amsterdam, een boetiekhotel met 40 kamers, omgedoopt tot de Autograph Collection. Dit is een portfolio van uiteenlopende luxehotels over de hele wereld met een eigen identiteit gelegen in dynamische grote steden. The College Hotel Amsterdam ligt in het mode- en museumdistrict van Amsterdam. Het is gehuisvest in een stijlvol 19e-eeuws gebouw, oorspronkelijk gebouwd als school in 1895. Gasten worden uitgenodigd om hun schooljeugd opnieuw te beleven door de unieke energie en het onderscheidende ontwerp van het hotel. Het Amsterdamse DNA: inclusiviteit met een vleugje humor, lokaal bekend als 'Amsterdamse gein' wordt overal sterk omarmd. Het is een gezellige, creatieve hotspot waar evenementen, tentoonstellingen, concerten en muzieksessies plaatsvinden en verschillende sociale en zakelijke netwerken samenkomen. Het hotel is een populaire ontmoetingsplaats voor iconen van de hedendaagse lokale cultuur, ook wel bekend onder de naam The Creators. 

Andere Marriott-merken 

Na voltooiing van de geplande renovatiewerkzaamheden zal het Corendon City Hotel begin 2023 worden omgedoopt tot Corendon Amsterdam Nieuw-West, een Tribute Portfolio Hotel. De Tribute Portfolio is de groeiende collectie karaktervolle, onafhankelijke hotels van Marriott Bonvoy. Deze hotels zijn bijeengebracht door hun passie voor boeiend design en hun levendige sociale scène. Het Corendon Plaza hotel, gelegen in het Corendon Village-complex in Badhoevedorp, ondergaat ook een renovatie en zal in Q2 van 2023 worden omgedoopt tot Corendon Amsterdam Schiphol Airport. De twee resterende panden in het Corendon Village-complex zullen een Residence Inn worden – gericht op gasten die langer willen verblijven - en een Fairfield, dat gasten een comfortabele, ongecompliceerde hotelervaring zal bieden.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws