Culinair Hilton Amsterdam Airport Schiphol

8 juni 2015 |
Culinair Hilton Amsterdam Airport Schiphol

In het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar opent, zorgen subtiele verwijzingen in het interieurontwerp naar de Nederlandse
cultuur en het historisch erfgoed. Dat vormde deels ook de inspiratie voor de pijlers van het food & beverage aanbod: de Lobby & Cocktail Bar Axis, het Bowery Restaurant, waar oost en west samensmelten, en de Vine Room, een unieke evenementruimte voor exclusieve wijnproeverijen en private dining.

Wereld aan smaken
De optelsom van de keuzemogelijkheden aan eten en drinken is een ‘wereld aan smaken’. Zo heeft het nieuwe Hilton Schiphol de ambitie zich te onderscheiden met de grootste collectie aan gins en jenevers van het land en presenteert het een verrassend en inspirerend wijnaanbod. Sommige wijnen zullen bovendien te koop zijn. "Een noviteit", volgens Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide: “Wij hebben een vergunning om wijn te verkopen. Als een gast in de bar, het restaurant of in de Vine Room een bijzondere wijn heeft gedronken, bieden we in een aantal gevallen de mogelijkheid die te kopen, met een kleine opslag op de retailprijs.”

Lobby & Cocktail Bar Axis
Axis (de As), staat voor meer dan alleen de naam van de Lobby & Cocktail Bar. Het is gesitueerd als eiland op wat het drukke kruispunt zal worden in het imponerende 42 meter hoge atrium met glazen dak en binnentuin. Dit wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor hotelgasten, vergaderaars en voor een zakelijke afspraak op Schiphol, de ‘Airport City’. Overdag zal Axis fungeren als een bruisend café en ‘s avonds als levendige bar in het prachtige open atrium. Vanuit dit dynamische hart zullen gasten ervaringen beleven en delen. De Lobby & Cocktail Bar bieden in een gevarieerde opstelling ruimte voor bijna 160 gasten; er zijn tv- en informatieschermen met vergadertijden, vluchtgegevens en nieuws. De bar zal een populaire bestemming worden op de luchthaven, verwacht Milan Arandelovic: “Het streven is om hier de grootste collectie gins en jenevers van Nederland aan te bieden. Daarbij refereren we natuurlijk aan de Hollandse origine van jenever. Momenteel werven we gespecialiseerde bartenders en mixologen die de bar direct op de kaart weten te zetten op Schiphol.”

Asian & Grill Restaurant Bowery
Het langwerpige, aan de boulevard grenzende Asian & Grill Restaurant Bowery, is de plek waar oost, west én de lokale keuken samensmelten. Het restaurant heeft drie open keukens, waar gasten de keuze hebben uit gezonde, à la minute bereide vlees- en visgerechten van de Josper houtskoolgrill en Aziatische (wok)specialiteiten. Edwin van den Heijkant, de nieuwe executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol, laat beide smaakwerelden bij elkaar komen en ontwikkelt voor de nieuwe restaurantformule authentieke - maar eigentijdse - smaken en gerechten met een hoofdrol voor pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers.

De naam Bowery (boerderij) is zowel een verwijzing naar de oorsprong van de luchthaven als naar de gelijknamige wijk in Manhattan New York. Het vertegenwoordigt de link tussen het Hollandse erfgoed en de kosmopolitische restaurantformule. Opvallend in het restaurant zijn de achterwanden van de drie open keukens. De tegels van kunstenaar Israel Páez spreken tot de verbeelding met hun grafische motieven en symbolen die naar Hollands cultuurgoed en Aziatische invloeden verwijzen. Met het aantrekkelijke aanbod en de gevarieerde mogelijkheden zal Bowery naar verwachting ook veel gasten trekken die werken of anderszins actief zijn op Schiphol Airport. Het restaurant heeft plaats voor 250 gasten in een flexibele opstelling, inclusief informele statafels en lange tafels voor ‘shared dining’.

Wijnproeven en private dining
De Vine Room is een unieke toevoeging aan de restaurantfaciliteiten in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. In deze private event ruimte voor 25 personen kunnen gasten en bezoekers alle facetten van de wondere wijnwereld ervaren. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining. Ideaal als extra optie voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden. Bij de proeverijen worden hapjes en gerechten naar keuze geserveerd, van tapas tot een gastronomisch diner.
De naam Vine Room verwijst bewust naar de druivensoort, omdat het om veel meer gaat dan alleen wijn. “Wij willen hier sensationele ervaringen creëren”, zegt Milan Arandelovic, behalve area general manager ook wijnliefhebber pur sang. “We streven ernaar één inspirerende wijnkaart samen te stellen voor zowel de bar, het restaurant als de Vine Room. De wijnkeuze bestrijkt een breed spectrum van meer en minder bekende wijnen en druivensoorten en onbekende wijnen die nog niet in Nederland te koop zijn, tegen schappelijke prijzen. Het is onze ambitie om gasten te stimuleren verschillende wijnen te proeven. We helpen ze graag nieuwe wijnen, druivensoorten en onbekende wijnhuizen te ontdekken, waardoor ze met nieuwe ervaringen en verhalen naar huis gaan volgens ons principe van free thinking in action.”

Over Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en evenementenruimte, zal komend najaar de deuren openen. Hilton Amsterdam Airport Schiphol is door middel van de traverse direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa. Vanuit het hotel is het slechts een kwartier met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam en slechts enkele minuten naar Hoofddorp en de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt bovendien over een eigen garage met 138 parkeerplekken, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. Vanuit de garage voert de lift direct naar de hotellobby en het meeting center.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Lancering ‘Hotel Website of the Year’ verkiezing

De eerste verkiezing van de mooiste en meest gebruiksvriendelijke hotelwebsite van Nederland is een feit. Deze wedstrijd wordt door Hoteliers.com georganiseerd om hoteliers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd en om het Nederlandse publiek te enthousiasmeren vooral direct bij het ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Ondernemen
10 tips voor de mooiste hotelfoto's

Met mooie fotografie op uw website onderscheidt u zich en maakt u een goede eerste indruk. Het biedt een unieke kans om een ervoor te zorgen dat potentiële gasten uw hotel boeken. Als professioneel fotograaf met veel ervaring in de hotellerie deelt Wendy Bos haar kennis met de hotellerie:10 tip ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen is een feit

Fletcher Hotels opent op 11 december a.s. de deuren van het splinternieuwe hotel in de populaire badplaats Scheveningen. De opening is eerder dan verwacht, na maanden van verbouwing en voorbereiding in het voormalige kantoorpand North Sea Building. Met de opening van het luxe Fletcher Hotel-Restaura ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Interview Longread
Hotel & Restaurant Wesseling: Verdienmodel COVID-19

Het coronavirus heeft Nederland nog steeds in de houdgreep. Heel Gall-- pardon, heel Nederland? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overwel-- aan Covid-19. (Met dank aan Goscinny & Uderzo.) ‘Veertig procent meer omzet dan vorig jaar.’ Hoorden we dat goed ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: