Culinair Hilton Amsterdam Airport Schiphol

8 juni 2015 |
Culinair Hilton Amsterdam Airport Schiphol

In het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar opent, zorgen subtiele verwijzingen in het interieurontwerp naar de Nederlandse
cultuur en het historisch erfgoed. Dat vormde deels ook de inspiratie voor de pijlers van het food & beverage aanbod: de Lobby & Cocktail Bar Axis, het Bowery Restaurant, waar oost en west samensmelten, en de Vine Room, een unieke evenementruimte voor exclusieve wijnproeverijen en private dining.

Wereld aan smaken
De optelsom van de keuzemogelijkheden aan eten en drinken is een ‘wereld aan smaken’. Zo heeft het nieuwe Hilton Schiphol de ambitie zich te onderscheiden met de grootste collectie aan gins en jenevers van het land en presenteert het een verrassend en inspirerend wijnaanbod. Sommige wijnen zullen bovendien te koop zijn. "Een noviteit", volgens Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide: “Wij hebben een vergunning om wijn te verkopen. Als een gast in de bar, het restaurant of in de Vine Room een bijzondere wijn heeft gedronken, bieden we in een aantal gevallen de mogelijkheid die te kopen, met een kleine opslag op de retailprijs.”

Lobby & Cocktail Bar Axis
Axis (de As), staat voor meer dan alleen de naam van de Lobby & Cocktail Bar. Het is gesitueerd als eiland op wat het drukke kruispunt zal worden in het imponerende 42 meter hoge atrium met glazen dak en binnentuin. Dit wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor hotelgasten, vergaderaars en voor een zakelijke afspraak op Schiphol, de ‘Airport City’. Overdag zal Axis fungeren als een bruisend café en ‘s avonds als levendige bar in het prachtige open atrium. Vanuit dit dynamische hart zullen gasten ervaringen beleven en delen. De Lobby & Cocktail Bar bieden in een gevarieerde opstelling ruimte voor bijna 160 gasten; er zijn tv- en informatieschermen met vergadertijden, vluchtgegevens en nieuws. De bar zal een populaire bestemming worden op de luchthaven, verwacht Milan Arandelovic: “Het streven is om hier de grootste collectie gins en jenevers van Nederland aan te bieden. Daarbij refereren we natuurlijk aan de Hollandse origine van jenever. Momenteel werven we gespecialiseerde bartenders en mixologen die de bar direct op de kaart weten te zetten op Schiphol.”

Asian & Grill Restaurant Bowery
Het langwerpige, aan de boulevard grenzende Asian & Grill Restaurant Bowery, is de plek waar oost, west én de lokale keuken samensmelten. Het restaurant heeft drie open keukens, waar gasten de keuze hebben uit gezonde, à la minute bereide vlees- en visgerechten van de Josper houtskoolgrill en Aziatische (wok)specialiteiten. Edwin van den Heijkant, de nieuwe executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol, laat beide smaakwerelden bij elkaar komen en ontwikkelt voor de nieuwe restaurantformule authentieke - maar eigentijdse - smaken en gerechten met een hoofdrol voor pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers.

De naam Bowery (boerderij) is zowel een verwijzing naar de oorsprong van de luchthaven als naar de gelijknamige wijk in Manhattan New York. Het vertegenwoordigt de link tussen het Hollandse erfgoed en de kosmopolitische restaurantformule. Opvallend in het restaurant zijn de achterwanden van de drie open keukens. De tegels van kunstenaar Israel Páez spreken tot de verbeelding met hun grafische motieven en symbolen die naar Hollands cultuurgoed en Aziatische invloeden verwijzen. Met het aantrekkelijke aanbod en de gevarieerde mogelijkheden zal Bowery naar verwachting ook veel gasten trekken die werken of anderszins actief zijn op Schiphol Airport. Het restaurant heeft plaats voor 250 gasten in een flexibele opstelling, inclusief informele statafels en lange tafels voor ‘shared dining’.

Wijnproeven en private dining
De Vine Room is een unieke toevoeging aan de restaurantfaciliteiten in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. In deze private event ruimte voor 25 personen kunnen gasten en bezoekers alle facetten van de wondere wijnwereld ervaren. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining. Ideaal als extra optie voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden. Bij de proeverijen worden hapjes en gerechten naar keuze geserveerd, van tapas tot een gastronomisch diner.
De naam Vine Room verwijst bewust naar de druivensoort, omdat het om veel meer gaat dan alleen wijn. “Wij willen hier sensationele ervaringen creëren”, zegt Milan Arandelovic, behalve area general manager ook wijnliefhebber pur sang. “We streven ernaar één inspirerende wijnkaart samen te stellen voor zowel de bar, het restaurant als de Vine Room. De wijnkeuze bestrijkt een breed spectrum van meer en minder bekende wijnen en druivensoorten en onbekende wijnen die nog niet in Nederland te koop zijn, tegen schappelijke prijzen. Het is onze ambitie om gasten te stimuleren verschillende wijnen te proeven. We helpen ze graag nieuwe wijnen, druivensoorten en onbekende wijnhuizen te ontdekken, waardoor ze met nieuwe ervaringen en verhalen naar huis gaan volgens ons principe van free thinking in action.”

Over Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en evenementenruimte, zal komend najaar de deuren openen. Hilton Amsterdam Airport Schiphol is door middel van de traverse direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa. Vanuit het hotel is het slechts een kwartier met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam en slechts enkele minuten naar Hoofddorp en de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt bovendien over een eigen garage met 138 parkeerplekken, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. Vanuit de garage voert de lift direct naar de hotellobby en het meeting center.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: