De L'Europe krijgt nieuw intranet

14 juli 2014
De L'Europe krijgt nieuw intranet

Het Amsterdamse vijfsterrenhotel De L’Europe gaat werken met het Eindhovense Iris Intranet. De L’Europe, al ruim 25 jaar onderdeel van Leading Hotels of the World, ziet een
belangrijke rol weggelegd voor het samenwerkingsplatform.

*Kwaliteit verhogen*
De L’Europe streeft het hoogst haalbare na sinds het haar deuren opende in 1896. Het karakteristieke hotel aan de Amstel werd het afgelopen jaar uitgeroepen tot zowel Beste Hotel van Nederland als Beste Hotel van Europa. De samenwerking met Iris Intranet, dat dit jaar bij de wereldwijde Intranet Design Annual eveneens in de prijzen viel, heeft als doel om de kwaliteit van De L’Europe en haar restaurants en bars verder te vergroten.

"*MEER LEZEN OVER AMSTERDAMSE HOTELS? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=amsterdam&x=zoeken

*‘Heel belangrijk in een 24/7 business’*
“Ons doel is om ‘Beyond Expectations’ te gaan voor onze gasten. Dat begint al in de organisatie,” vertelt Päivi Hagedoorn, director of Human Resources bij De L’Europe. “Daarom streven we naar optimale interne communicatie. Iris helpt ons daarbij.”

“Zo kan iedereen sneller informatie plaatsen, eenvoudiger informatie vinden en makkelijker ideeën delen. Daardoor zullen we met het intranet beter up-to-date zijn van wat er speelt in het hotel. Dat is heel belangrijk in een 24/7 business als de onze.”

*Klein begin, grote voordelen*
De afdelingen HR en IT zijn samen bezig om het intranet succesvol te introduceren in het dagelijkse werk bij De L’Europe. IT-coördinator Martijn Lambinon vertelt dat een kleine groep medewerkers alvast met Iris begint samen te werken. “Daarna gaan we de rest van de organisatie ervoor warmmaken. Het is eerst even aftasten, maar met eenvoudige informatiestromen en meer zichtbaarheid tussen de afdelingen is dat het zeker waard.”

*Onderscheidend en uitnodigend*
HR-adviseur Monica Gaastra van De L’Europe legt de voorkeur voor Iris uit: “Wij hebben voor Iris Intranet gekozen omdat het onderscheidend is ten opzichte van andere platforms die wij hebben gezien. Het zit ‘m met name in het ontwerp en het gebruiksgemak van de voor- en achterkant. Dat heeft ons verder geprikkeld om met een sociaal intranet aan de slag te gaan: Iris nodigt je uit.”


Overig nieuws