Dennis Kaal stapt uit Villa Ruimzicht

17 april 2014
Dennis Kaal stapt uit Villa Ruimzicht

Directielid en mede-aandeelhouder Dennis Kaal vertrekt na zeven jaar bij Hotel Villa Ruimzicht te Doetinchem. Vanaf 16 april j.l. zijn de aandelen overgedragen aan zijn voormalig compagnon Kees
Hensen. Ook van de horecagroep waartoe behalve Ruimzicht, ook de Strandlodge in Winterswijk en horeca op golfbaan 't Zelle hoort, neemt Kaal afscheid. Het is wellicht wat voorbarig om te zeggen dat het een kale boel gaat worden in Hotel Villa Ruimzicht.

*Eigentijdse horeca*
Het bijdragen van eigentijdse horeca in een historische omgeving was een belangrijke motivatie voor Kaal: “Beleving krijg je door mensen uit hun normale omgeving te halen. Vanaf het moment dat ik Villa Ruimzicht in het vizier kreeg, wist ik dat dit hier ging lukken.’

*Mooie rol gespeeld*
In 2006 werd het pand aangekocht en het jaar daarop werd de verbouwing van het voormalige internaat voltooid. Sindsdien is de villa een thuishaven voor zowel zakelijke als recreërende gasten. Kaal: “Met tweeënveertig ruime en modern ingerichte kamers, twee bijzondere restaurants, vergaderruimtes, een kookstudio en een verandaterras. Ik vind het nog steeds mooi! Op zo’n moment ben ik dankbaar en trots daar een rol in te hebben mogen spelen.”

*Nieuwe uitdaging*
Nu, acht jaar na de grote verbouwing, vindt Kaal het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Natuurlijk ga ik weg met pijn in het hart. De grote veranderingen in de bedrijfsstructuur, de economische crisis en de invoering van nieuwe concepten hebben Villa Ruimzicht in ander vaarwater gebracht. Mijn visie hierop was een andere dan die van mijn compagnon. Dan wordt het tijd om alleen door te gaan of om het stokje over te geven. In de onderhandelingen heb ik besloten voor het laatste te kiezen. Nu heb ik mijn handen vrij om me verder op de toekomst te oriënteren.”

*Bedanken*
Kaal wil graag iedereen bedanken voor de geweldige samenwerking van de afgelopen periode. Kaal: “In je netwerk bouw je toch een innige band op met je gasten, je leveranciers en natuurlijk personeel. Maar ook de fantastische samenwerking met bijvoorbeeld de gemeente en overige betrokken diensten, die ga ik zeker missen.”.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws