Dennis Kaal stapt uit Villa Ruimzicht

17 april 2014 |
Dennis Kaal stapt uit Villa Ruimzicht<

Directielid en mede-aandeelhouder Dennis Kaal vertrekt na zeven jaar bij Hotel Villa Ruimzicht te Doetinchem. Vanaf 16 april j.l. zijn de aandelen overgedragen aan zijn voormalig compagnon Kees
Hensen. Ook van de horecagroep waartoe behalve Ruimzicht, ook de Strandlodge in Winterswijk en horeca op golfbaan 't Zelle hoort, neemt Kaal afscheid. Het is wellicht wat voorbarig om te zeggen dat het een kale boel gaat worden in Hotel Villa Ruimzicht.

Eigentijdse horeca
Het bijdragen van eigentijdse horeca in een historische omgeving was een belangrijke motivatie voor Kaal: “Beleving krijg je door mensen uit hun normale omgeving te halen. Vanaf het moment dat ik Villa Ruimzicht in het vizier kreeg, wist ik dat dit hier ging lukken.’

Mooie rol gespeeld
In 2006 werd het pand aangekocht en het jaar daarop werd de verbouwing van het voormalige internaat voltooid. Sindsdien is de villa een thuishaven voor zowel zakelijke als recreërende gasten. Kaal: “Met tweeënveertig ruime en modern ingerichte kamers, twee bijzondere restaurants, vergaderruimtes, een kookstudio en een verandaterras. Ik vind het nog steeds mooi! Op zo’n moment ben ik dankbaar en trots daar een rol in te hebben mogen spelen.”

Nieuwe uitdaging
Nu, acht jaar na de grote verbouwing, vindt Kaal het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Natuurlijk ga ik weg met pijn in het hart. De grote veranderingen in de bedrijfsstructuur, de economische crisis en de invoering van nieuwe concepten hebben Villa Ruimzicht in ander vaarwater gebracht. Mijn visie hierop was een andere dan die van mijn compagnon. Dan wordt het tijd om alleen door te gaan of om het stokje over te geven. In de onderhandelingen heb ik besloten voor het laatste te kiezen. Nu heb ik mijn handen vrij om me verder op de toekomst te oriënteren.”

Bedanken
Kaal wil graag iedereen bedanken voor de geweldige samenwerking van de afgelopen periode. Kaal: “In je netwerk bouw je toch een innige band op met je gasten, je leveranciers en natuurlijk personeel. Maar ook de fantastische samenwerking met bijvoorbeeld de gemeente en overige betrokken diensten, die ga ik zeker missen.”.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Longread
Beste hotelier, vergeet wat er was en focus op wat er komen kan

Lang geleden stond er een hotel ergens in een binnenstad. De markante gevel pronkte trots naar de voorbijgangers. Het hotel stond er statig bij, en een tikkeltje chique zelfs, uitnodigend naar iedereen die er langsliep. Wie het hotel zag wilde naar binnen. Die gedachte gaf je kriebels in je buik, ni...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Interview Longread
Gasthoofdredacteur Roberto Payer interviewt Pieter Elbers

Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam, tevens gasthoofdredacteur van de septemberuitgave van Hospitality Management) en Pieter Elbers (CEO KLM) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Middenin die crisis, begin augustus, ontmoeten ze elkaar in het Waldorf Astoria in de hoofdstad...

Hotel & Recht
Rechten en plichten ten tijde van corona

Corona heeft een grote impact op het aantal gasten in hotels en de manier waarop in de hotels moet worden gewerkt. Thuiswerken is meestal geen mogelijkheid en daarom is een veilige werkplek extra belangrijk. Deze nieuwe situatie roept veel vragen op over de rechten van werkgevers maar ook van werkne...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Tech Branded Content
''Veel hotels kennen hun echte foodcost niet''

Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl Jacobs CEO van Apicbase op. “Terwijl het toch over 30 procent van je business gaat. Vaak zelfs meer, dat is problematisch.” Hotelketens en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: