Directie Kasteel Engelenburg treedt terug

28 juni 2019 | David Bakker

Na gedurende 14 jaar op succesvolle wijze de exploitatie van Kasteel Engelenburg te hebben gevoerd, hebben Johan en Carin Agricola besloten om per 1 januari 2020 terug te treden als directie van Kasteel Engelenburg. Per die datum komen de exploitatie terug in handen van Ton de Lange, die het onroerend goed in eigendom heeft.

De exploitatie van het bijzondere hotel met golfbaan en conferentiefaciliteiten in Brummen is sinds 2005 in handen van directie-echtpaar Johan en Carin Agricola. Onder hun leiding werd Kasteel Engelenburg onderdeel van het internationaal vermaarde Relais & Chateaux Hotels & Restaurants, werden diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd aan het hotel en de kamers en verwierf het restaurant een uitstekende reputatie en vele onderscheidingen, die vorig jaar een hoogtepunt bereikten met de veertiende plaats in de Top 25 hotels van Nederland bij Tripadvisor, de vijfde plaats van Nederland in de Iens Insider Top, het Beste Golf Hotel van Nederland bij World Golf Awards, de Wijnkaart van het jaar in Perswijn, Sommelier van het jaar in Proefschrift en de onderscheiding van Terras van het Jaar van Gault Millau.

Nieuw project

“Na veertien jaar Kasteel Engelenburg ontstond de behoefte om voor de komende zeven jaar nog een nieuw project te gaan ondernemen. Wat dat is, is nog onbekend, we zijn ons aan het oriënteren,” aldus Johan Agricola, die aangeeft eerst samen met zijn vrouw zes maanden door Zuidelijk Afrika te gaan trekken. Voordat de Agricola’s de sleutels van Kasteel Engelenburg overnamen in 2005, stonden zij daarvoor gedurende 7 jaar aan het roer van The Lord Charles Hotel in Zuid-Afrika en voerden voorafgaand daaraan ook zeven jaar de directie over Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. “In het verleden zijn we steeds gestopt op een hoogtepunt en met de diverse onderscheidingen die we het afgelopen jaar behaalden is dit een mooi moment.” stelt Agricola. Over de vorm van het afscheid van Carin en Johan Agricola van Kasteel Engelenburg worden eind dit jaar meer details bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers door de zomer

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo...

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: