Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

17 april 2019 | redactie

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt gaat de kamer uit, PVC-vloeren zijn 'hot' en we kunnen een kleiner oppervlak toewijzen aan kastruimte. De meeste gasten leven toch al vanuit de koffer...

Het interview met Bouke Weber van Hotel Groep Texel is de 'coverstory' dit keer. Niet voor niets, want zijn samenwerkingsverband is uniek in Nederland. De 'ontzorgingsmodule' die hij inzet, levert de aangesloten hotels grote voordelen op.

Zussen nemen hotel over

Het tweede interview vond plaats in Gennep, waar twee zussen het hotel van hun verre familieleden onlangs over hebben genomen. Ze gaan straks helemaal digitaal en brengen het klassieke hotel-restaurant naar het heden. De dames hebben er zin in: "Stel je voor dat we deze kans gemist hadden!", roepen ze uit. Dat belooft wat. 

Bedrijfskleding en presentatie van hotelmedewerkers

Bedrijfskleiding in hotels. Het is nog steeds gebruikelijk, maar waar moet je op letten met betrekking tot de presentatie van de werknemers in een hotel? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo wijst ons op de details en hamert op het opstellen van duidelijke richtlijnen met betrekking tot kleding en uiterlijke verzorging: "Alhoewel je niet dagelijks iemand tegenkomt die een gouden tand heeft laten plaatsen omdat Anouk dat als jurylid van The Voice ook heeft gedaan." Tja, daar heeft ze een punt, maar waakzaamheid blijft geboden. 

En verder: aandacht voor marketing via social media-kanalen (Sebas ten Tije van Derlon Hotel Maastricht en Anna van den Berg van Hilton Amsterdam weten er veel van), de columns van onze geweldige columnisten, een verhaal over de hotelbar (professionals wijzen ons op het belang van een goede cocktailkaart), een stuk over de privacywetgeving in relatie tot het hotel en nog veel meer... De paasdagen komen we wel door op deze manier, en als je de cover bekijkt, is ook Bouke Weber ogenschijnlijk helemaal in lentesferen. Veel leesplezier toegewenst!

Klik hier om de aprileditie van Hospitality Management te downloaden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: