Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

17 april 2019 | redactie

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt gaat de kamer uit, PVC-vloeren zijn 'hot' en we kunnen een kleiner oppervlak toewijzen aan kastruimte. De meeste gasten leven toch al vanuit de koffer...

Het interview met Bouke Weber van Hotel Groep Texel is de 'coverstory' dit keer. Niet voor niets, want zijn samenwerkingsverband is uniek in Nederland. De 'ontzorgingsmodule' die hij inzet, levert de aangesloten hotels grote voordelen op.

Zussen nemen hotel over

Het tweede interview vond plaats in Gennep, waar twee zussen het hotel van hun verre familieleden onlangs over hebben genomen. Ze gaan straks helemaal digitaal en brengen het klassieke hotel-restaurant naar het heden. De dames hebben er zin in: "Stel je voor dat we deze kans gemist hadden!", roepen ze uit. Dat belooft wat. 

Bedrijfskleding en presentatie van hotelmedewerkers

Bedrijfskleiding in hotels. Het is nog steeds gebruikelijk, maar waar moet je op letten met betrekking tot de presentatie van de werknemers in een hotel? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo wijst ons op de details en hamert op het opstellen van duidelijke richtlijnen met betrekking tot kleding en uiterlijke verzorging: "Alhoewel je niet dagelijks iemand tegenkomt die een gouden tand heeft laten plaatsen omdat Anouk dat als jurylid van The Voice ook heeft gedaan." Tja, daar heeft ze een punt, maar waakzaamheid blijft geboden. 

En verder: aandacht voor marketing via social media-kanalen (Sebas ten Tije van Derlon Hotel Maastricht en Anna van den Berg van Hilton Amsterdam weten er veel van), de columns van onze geweldige columnisten, een verhaal over de hotelbar (professionals wijzen ons op het belang van een goede cocktailkaart), een stuk over de privacywetgeving in relatie tot het hotel en nog veel meer... De paasdagen komen we wel door op deze manier, en als je de cover bekijkt, is ook Bouke Weber ogenschijnlijk helemaal in lentesferen. Veel leesplezier toegewenst!

Klik hier om de aprileditie van Hospitality Management te downloaden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: