Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

Auteur: redactie
17 april 2019
Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt gaat de kamer uit, PVC-vloeren zijn 'hot' en we kunnen een kleiner oppervlak toewijzen aan kastruimte. De meeste gasten leven toch al vanuit de koffer...

Het interview met Bouke Weber van Hotel Groep Texel is de 'coverstory' dit keer. Niet voor niets, want zijn samenwerkingsverband is uniek in Nederland. De 'ontzorgingsmodule' die hij inzet, levert de aangesloten hotels grote voordelen op.

Zussen nemen hotel over

Het tweede interview vond plaats in Gennep, waar twee zussen het hotel van hun verre familieleden onlangs over hebben genomen. Ze gaan straks helemaal digitaal en brengen het klassieke hotel-restaurant naar het heden. De dames hebben er zin in: "Stel je voor dat we deze kans gemist hadden!", roepen ze uit. Dat belooft wat. 

Bedrijfskleding en presentatie van hotelmedewerkers

Bedrijfskleiding in hotels. Het is nog steeds gebruikelijk, maar waar moet je op letten met betrekking tot de presentatie van de werknemers in een hotel? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo wijst ons op de details en hamert op het opstellen van duidelijke richtlijnen met betrekking tot kleding en uiterlijke verzorging: "Alhoewel je niet dagelijks iemand tegenkomt die een gouden tand heeft laten plaatsen omdat Anouk dat als jurylid van The Voice ook heeft gedaan." Tja, daar heeft ze een punt, maar waakzaamheid blijft geboden. 

En verder: aandacht voor marketing via social media-kanalen (Sebas ten Tije van Derlon Hotel Maastricht en Anna van den Berg van Hilton Amsterdam weten er veel van), de columns van onze geweldige columnisten, een verhaal over de hotelbar (professionals wijzen ons op het belang van een goede cocktailkaart), een stuk over de privacywetgeving in relatie tot het hotel en nog veel meer... De paasdagen komen we wel door op deze manier, en als je de cover bekijkt, is ook Bouke Weber ogenschijnlijk helemaal in lentesferen. Veel leesplezier toegewenst!

Klik hier om de aprileditie van Hospitality Management te downloaden.

Overig nieuws