Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

11 januari 2010 |
Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

Ze heeft 'een beetje' geslapen; beursmanager van de Horecava 2010 Joke van der Wijngaart komt het podium op. Onder luid applaus opent ze de 52ste editie van de vakbeurs. Ondanks het slaapgebrek is ze wederom trots op het resultaat. "Het is een unieke gebeurtenis. Ik ben trots op onze exposanten die in deze tijd nog steeds zin hebben om zaken te doen." Het thema van dit jaar is duurzaamheid. "Onder horecaondernemers wil de helft komende tijd gaan investeren in duurzaamheid, daarom hebben we voor dit onderwerp gekozen."

Béleven
Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit past Gerda Verburg goed in plaatje van de Horecava 2010. In haar drukke agenda heeft ze een gaatje kunnen vinden om het thema 'duurzaamheid' in te leiden. "Eten is zo divers als de mens zelf. Op deze beursvloer staat een palet aan smaakbeleving." Verburg kondigt aan dat eten niet meer van ver hoeft te komen. "Haal de producten van dichtbij en vertel als ondernemer de emotie achter een product. Wie maakt het en waar komt het vandaan? Eten is niet alleen overleven maar ook béleven."

Inhaalslag duurzaamheid
Verburg is trots op de horecasector van ons land. "Op het gebied van duurzaamheid is al een enorme inhaalslag gemaakt." Ze besluit met een oude wijsheid van de filosoof Feuerbach: "Een mens is wat hij eet." En dan kan het volgens haar maar beter duurzaam zijn.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/unilever-foodsolutions-lanceert-essentieel-kookboek/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: