De Nederlanden naar Berends

1 november 2012
De Nederlanden naar Berends

De exploitatie van De Nederlanden* in Vreeland komt volledig in handen van patron-cuisinier Wilco Berends. Sandton Hotels nam in 2008 de exploitatie van hotel-restaurant met negen kamers over.
Het hotelbedrijf deed dat toen samen met Wilco en Caroline Berends.

*Lastige doelstelling*
Doelstelling was de hotelfunctie uit te bouwen naar een viersterren deluxe hotel met 30 kamers en meetingfaciliteiten. Begin 2012 bleek dat die beoogde strategische uitbreiding niet gerealiseerd zal kunnen worden.

*Mooie uitdaging*
Wilco Berends: “Wij storten ons nu met groot enthousiasme op de uitdaging het restaurantbedrijf verder te ontwikkelen en daarmee nieuwe culinaire en zakelijke doelgroepen aan te boren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken.”

*Niet passend meer*
Rogier Braakman, mede-eigenaar Sandton Hotels: “Wij vinden het erg jammer afscheid te nemen van een van de mooiste en bekendste parels in onze hotelcollectie. De exploitatie van De Nederlanden past in deze vorm niet meer in onze lange termijnstrategie, waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van middelgrote viersterren deluxe hotels. We zijn enorm blij voor Wilco en Caroline dat zij nu de kans krijgen volledig hun eigen koers te varen.“

De Nederlanden blijft vooralsnog gebruikmaken van de reserveringskanalen van Sandton Hotels.

*Op de foto:* Rogier Braakman en Guy de Vries van Sandton Hotels poseren samen met Wilco en Caroline Berends van De Nederlanden en Harold Robles van MKI in 2009.

~Frank Lindner~

Overig nieuws