FNV geeft kerstdiner weg

18 december 2015
FNV geeft kerstdiner weg

Kerst viert iedereen het liefst gezellig aan tafel met familie, geliefden en vrienden. Wie niet zelf wil koken, maar culinair in de watten gelegd
wil worden, brengt een bezoek aan de horeca. Jaarlijks genieten in Nederland zo’n miljoen gasten van een kerstlunch of – diner in een restaurant, lunchroom of hotel.

*3e kerstdag voor de horeca*
Om alle horecagasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag duizenden horecamedewerkers met passie, trots en vakmanschap aan het werk terwijl hun gezin, familie en vrienden gezellige dingen doen zonder hen. Voor alle koks, serveersters, receptiemedewerkers en kamermeisjes die tijdens de kerstdagen met een glimlach in touw zijn, introduceert FNV Horeca ‘3e kerstdag voor de horeca’.

*Waardering*
Met ‘3e kerstdag voor de horeca’ vraagt FNV Horeca – op een sympathieke manier - waardering voor al het horecapersoneel dat werkt wanneer iedereen vrij is. FNV Horeca doet dit door in de aanloop naar Kerst medewerkers die graag werken tijdens deze feestdagen in het zonnetje te zetten met korte, persoonlijke portretten. Ook verloot FNV Horeca 12 kerstdiners voor 6 personen, zodat horecamedewerkers die moeten werken tijdens kerst eens culinair verwend worden.

*Grote klasse*
Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Ondanks dat de horeca steeds minder aantrekkelijk wordt om in te werken, offeren duizenden horecamedewerkers hun eigen kerstdagen op om het anderen naar de zin te maken. Dat vinden wij grote klasse en daarom roepen wij ‘3e kerstdag voor de horeca’ in het leven voor het horecapersoneel. Om ze te laten weten dat we hun vakmanschap en passie voor het vak enorm waarderen."

*Win kerstdiner voor 6 personen*
Alle horecamedewerkers die tijdens de aankomende kerstdagen moeten werken kunnen zich aanmelden om kans te maken op een kerstdiner voor 6 personen op een zelf te kiezen dag na Kerst, geheel betaald door FNV Horeca. Daarnaast kunnen anderen, zoals familie of vrienden, ook een horecamedewerker opgeven. De aanmelding verloopt via "www.3ekerstdag.nl.":http://www.3ekerstdag.nl

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws