Food uit de kast

16 juni 2012 |
Food uit de kast

Tijdens het Social Event 2012 van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) stond een inspirerende sessie met voordracht en lunch bij Keukenconfessies van fooddesigner Franke Elshout op het programma.
Na een detox-ontbijt bij Conferentiehotel Kapellerput in Heeze ging de groep op weg naar de wijk Strijp in Eindhoven. Deze voormalige 'Philips-wijk' is sterk in herontwikkeling en vormt een broedplaats voor alles wat met creativiteit en kunst te maken heeft. Food heeft daar zeker ook een plek in verworven.

Food design
In het Klokgebouw heeft Elshout samen met kok Maarten Lockefeer een culinaire werkplaats annex food laboratorium annex locatie voor unieke bijeenkomsten en workshops.
Vandaag licht Elshout de deelnemers van het AF&BM-evenement in over food design en is er een bijzondere lunch.

Op smaak
Na de voordracht met voorbeelden van het werk van de fooddesigner mag iedereen aan lange tafels plaatsnemen. Op lange smalle planken wordt een aardappelsoep geserveerd die op smaak gebracht kan worden met 'groentesiropen' in de smaken biet, paprika en peterselie.

Lunch uit ladekast
Daarna volgt een grote verassing. In haar presentatie gaf Elshout aan dat ze zich eens heeft laten inspireren door sorteer- en archiefkasten. In de zaal wordt een grote houten kast gereden waar de mensen van Keukenconfessies de laden van openen. Hierin zitten prachtige salades, mooie broodjes, zelfgemaakte kleine hartige taartjes, een rabarberdessert, en eieren van suikerwerk.


Foto's: Frank Lindner

Vertaalslag
De presentatie van het uiterlijk van het eten zijn erg mooi. Wel begint het bij menig aanwezige te ratelen hoe je hier een vertaling van kunt maken in de dagelijkse gang van zaken binnen een hotelbedrijf. Hier ligt een mooi te ontginnen gebied tussen de beide vakgebieden.

Out of the box
Een ding is zeker. Kijken, leren en je laten informeren bij en door andere disciplines helpt bij het verlaten van de gebaande paden.

Alles smaakt even goed als dat het er geweldig mooi uitziet. Na de voortreffelijke lunch heeft de groep een aantal vrije uurtjes. 's Avonds vindt er nog een diner plaats bij het tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze.

Foto: Suzanne de Zwaan
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: