Gevuld Marokkaans brood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Bent u ook zo jaloers op de zwoele, sfeervolle zomers die in het mediterrane klimaat ieder jaar vanzelfsprekend zijn? Niet getreurd, want u haalt gewoon het beste uit de buitenlandse keuken en zet dat op de menukaart. Wat dacht u van een gevuld Marokkaans brood? Dan haalt u toch een beetje de mediterrane sfeer naar Nederland.

Ingrediënten

1 (bruin) Marokkaans brood
8 kleine trostomaten
5 eetlepels olijfolie
600 gram panklare spinazie
3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
2 theelepels gemalen komijn
250 gram ricotta
1 bosuitje, in dunne ringetjes

Bereiding

Kruis de tomaten. Strooi er wat kruidenzout en 1 eetlepel olijfolie over. Laat de tomaten in 25 minuten gaar worden in de oven (175 ºC). Verwarm 3 eetlepels olijfolie en roer de komijn erdoor. Schep de helft van de olie in een kom. Schep de spinazie en peterselie door de olie en roerbak het mengsel gedurende 3-4 minuten. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat de spinazie uitlekken. Roer de ricotta en bosuitjes door de olie in de kom. Snijd het brood overlangs open. Leg de onderkant op een schaal en bestrijk deze royaal met de ricotta. Bestrijk ook het snijvlak van de bovenkant met ricotta. Schep 8 bergjes spinazie op de onderkant en leg de tomaten ertussen. Leg de bovenkant van het brood erop en druk dit iets aan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Achtergronden Tech
Reissector: Google wordt nu echt een maatje te groot

Ruim dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. Google geeft namelijk de resultaten uit de eigen zoekmachine voorrang op het aanbod van reisbedrijven, zo meldt de Financial Times. Met andere woorden: als je googelt naar een hotel in Praag, dan zie...

Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: