Eindhoven Airport kiest voor Golden Tulip

16 december 2010 |
Eindhoven Airport kiest voor Golden Tulip<

Op 16 december is de samenwerking tussen Louvre Hotels en Eindhoven Airport officieel bekrachtigd met de ondertekening van een management-overeenkomst voor een nieuw te bouwen Tulip Inn op de terminal van Eindhoven Airport. De bouw van dit nieuwe moderne hotel start na de zomer van 2011, indien alle benodigde vergunningen rond zijn. Eindhoven Airport is de eigenaar en investeerder.

Tulip Inn Eindhoven Airport
Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels, en Eindhoven Airport zullen nauw samenwerken tijdens de ontwikkeling van dit bijzondere hotel. Architect KCAP/De Bever is verantwoordelijk voor het ontwerp van het 120 kamers tellende Tulip Inn hotel dat wordt gebouwd bovenop de terminal van Eindhoven Airport. Via deze terminal is er een directe verbinding met de aankomst- en vertrekhal van Eindhoven Airport en haar faciliteiten, zoals restaurants en het Business Centre. Het hotel zal aan de hoge standaarden van Golden Tulip en Eindhoven Airport voldoen en is van alle gemakken voorzien. Bovendien doet Eindhoven Airport extra investeringen op het gebied van duurzaamheid om het hotel net zo energiezuinig te maken als de terminal van Eindhoven Airport. De planning is dat het nieuwe Tulip Inn in het 1e kwartaal van 2013 haar deuren zal openen.

Verheugd over samenwerking
Joost Meijs, directeur Eindhoven Airport, en Haike Blaauw, Senior Vice President Golden Tulip Hospitality Group, tekenden vanochtend de managementovereenkomst. “De uitbreiding past heel goed in de plannen van Golden Tulip om een stevige positie te hebben in de grote steden. Bovendien is Eindhoven Airport voor ons een zeer geschikte locatie en willen we de komende jaren op andere belangrijke luchthavens uitbreiden.” aldus Haike Blaauw.

Grote naamsbekendheid
Ook Joost Meijs is zeer verheugd over de samenwerking. “Golden Tulip heeft bijna 50 jaar ervaring in de hospitality industry. Het merk heeft een krachtige uitstraling en hoge naamsbekendheid. ‘International standards and local flavours’ zegt ook iets over de uitstraling die het hotel gaat krijgen waarbij we voor de inrichting en design waar mogelijk gebruik gaan maken van lokale partijen, waardoor het een onderscheidend karakter krijgt dat past bij deze regio. Ook duurzaamheid krijgt een belangrijke plaats bij het ontwerp” aldus Meijs.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: