Eindhoven Airport kiest voor Golden Tulip

16 december 2010
Eindhoven Airport kiest voor Golden Tulip

Op 16 december is de samenwerking tussen Louvre Hotels en Eindhoven Airport officieel bekrachtigd met de ondertekening van een management-overeenkomst voor een nieuw te bouwen Tulip Inn op de terminal van Eindhoven Airport. De bouw van dit nieuwe moderne hotel start na de zomer van 2011, indien alle benodigde vergunningen rond zijn. Eindhoven Airport is de eigenaar en investeerder.

*Tulip Inn Eindhoven Airport*
Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels, en Eindhoven Airport zullen nauw samenwerken tijdens de ontwikkeling van dit bijzondere hotel. Architect KCAP/De Bever is verantwoordelijk voor het ontwerp van het 120 kamers tellende Tulip Inn hotel dat wordt gebouwd bovenop de terminal van Eindhoven Airport. Via deze terminal is er een directe verbinding met de aankomst- en vertrekhal van Eindhoven Airport en haar faciliteiten, zoals restaurants en het Business Centre. Het hotel zal aan de hoge standaarden van Golden Tulip en Eindhoven Airport voldoen en is van alle gemakken voorzien. Bovendien doet Eindhoven Airport extra investeringen op het gebied van duurzaamheid om het hotel net zo energiezuinig te maken als de terminal van Eindhoven Airport. De planning is dat het nieuwe Tulip Inn in het 1e kwartaal van 2013 haar deuren zal openen.

*Verheugd over samenwerking*
Joost Meijs, directeur Eindhoven Airport, en Haike Blaauw, Senior Vice President Golden Tulip Hospitality Group, tekenden vanochtend de managementovereenkomst. “De uitbreiding past heel goed in de plannen van Golden Tulip om een stevige positie te hebben in de grote steden. Bovendien is Eindhoven Airport voor ons een zeer geschikte locatie en willen we de komende jaren op andere belangrijke luchthavens uitbreiden.” aldus Haike Blaauw.

*Grote naamsbekendheid*
Ook Joost Meijs is zeer verheugd over de samenwerking. “Golden Tulip heeft bijna 50 jaar ervaring in de hospitality industry. Het merk heeft een krachtige uitstraling en hoge naamsbekendheid. ‘International standards and local flavours’ zegt ook iets over de uitstraling die het hotel gaat krijgen waarbij we voor de inrichting en design waar mogelijk gebruik gaan maken van lokale partijen, waardoor het een onderscheidend karakter krijgt dat past bij deze regio. Ook duurzaamheid krijgt een belangrijke plaats bij het ontwerp” aldus Meijs.

~Frank Lindner~

Overig nieuws