Gouden Green Key voor Mooirivier

22 september 2011 |
Gouden Green Key voor Mooirivier<

Congreshotel Mooirivier in Dalfsen is beloond met het gouden Green Key certificaat en is daarmee het derde hotel in de regio Zwolle met dit duurzaamheidlabel. De Green Key is een internationaal keurmerk dat staat voor
duurzame bedrijfsvoering in de hospitality branche. De gouden classificatie is het hoogst haalbare niveau.

Bewuste keuzes
Mooirivier ontvangt het certificaat omdat het hotel bewuste keuzes maakt op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo is het energieverbruik 100% groen, wordt er actief gewerkt aan afvalreductie en werkt de keuken met seizoensgebonden producten die bij voorkeur uit de streek komen en biologisch zijn.

Iedere afdeling in actie
Zo draagt elke afdeling haar steentje bij. De Green Key is een stimulans voor organisaties om meer te doen aan groen en verantwoord ondernemen dan dat de wet- en regelgeving voorschrijft.

Schoonste rivier van het land geeft bewustwording
Directeur en eigenaar Francis Hoekendijk ziet het als een mooie bevestiging van alle inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de afgelopen jaren. “Ons hotel ligt aan een van de schoonste rivieren van Nederland, de Overijsselse Vecht, en dat geeft je toch een extra stukje milieubewustheid mee. De Green Key certificering houdt ons als organisatie scherp en motiveert ons steeds een stap verder te gaan. Het garandeert onze gasten een comfortabel verblijf mét zorg voor de omgeving”.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: