Green Key voor Park Plaza Utrecht

17 januari 2013
Green Key voor Park Plaza Utrecht

Hotel Park Plaza Utrecht mag een gouden Green Key aan zijn sleutelbos hangen. Door een groener beleid is het hotel erin geslaagd om deze nieuwe status te bereiken.

*Groenere middelen*
Het nieuwe beleid is toegespitst op de doelstelingen van Green Key. Zo is de inkoop aangepast naar meer duurzame, biologische, fair-trade en regional producten. Verder wordt er schoongemaakt met afbreekbare poetsproducten, stimuleert de accommodatie zijn gasten om linnen her te gebruiken en zijn de leveranciers gevraagd om met partijen zoals de Voedselbank afspraken te maken. Met de laatste maatregel wordt voedsel niet onnodig weggegooid.

*CO2 reductie*
Het Park Plaza Hotel heeft zich een jaar lang ingezet om zijn zilveren Green Key status naar een hoger niveau te tillen. Het perfectioneren van het beleid maakt onderdeel uit van het Corporate Social Responsibility (CSR) plan. Dit is opgezet door PPHE Hotel Group, de eigenaar van de accommodatie. Het beleid is ook een navolging van het Afsprakenkader Duurzame Hospitality, het Utrechtse equivalent van het CSR plan, dat het hotel in 2011 ondertekende. Daarin wordt gestreefd naar een CO2 reductie van dertig procent in 2020.

~Marijn Brok~

Overig nieuws