'GreenDeal' hotellinnen een feit

18 november 2020 | Redactie

Linnenverhuurder Blycolin en linnenleverancier Beirholm werken al lang samen. Op inhoudelijk vlak, maar ook in het realiseren van een duurzame toekomst met duurzamer textiel. Nu willen beide organisaties deze samenwerking ten behoeve van duurzaamheid concretiseren en inzichtelijk maken. Het resultaat is een uniek partnership: de GreenDeal.

Hotelgasten komen altijd in contact met textiel. Tijdens slaap, diner of douche. Gasten hebben er belang bij om te weten waar dit textiel vandaan komt, hoe het is vervaardigd en wat er met het textiel gebeurt na gebruik. De productie en het wassen van textiel is een grote belasting voor het milieu. Hierbij wordt vooral heel veel water en energie gebruikt. Dankzij moderne technologie kan deze belasting echter flink worden teruggedrongen. In de complexe en vaak lange productieketen van textiel is veel onduidelijk. Ketenbrede actie en meer transparantie zijn nodig en daarvoor zetten Blycolin en Beirholm nu een volgende stap.

Inzicht in de reis van textiel

Organisaties praten veel over duurzaamheid. Maar hoe maak je duurzaamheid inzichtelijk en aantoonbaar? Blycolin en Beirholm vinden dat hun duurzaamheidsinspanningen meer transparantie nodig hebben. Daarom bundelen ze hun krachten in één digitaal concept: The GreenDeal Network. Hiermee wordt de volledige reis van duurzaam hoteltextiel in beeld gebracht.

Om het concreter te maken: samen ervoor zorgen dat de producten die Blycolin afneemt en Beirholm levert, steeds duurzamer worden. Bijvoorbeeld door processen onder de loep te nemen en te besparen op schaarse middelen, door te kiezen voor een label of keurmerk en door inzichtelijk te maken waar het textiel geproduceerd wordt en onder welke omstandigheden. De GreenDeal brengt dit alles in beeld op één website, zodat ook de klant en de gast exact inzicht hebben in waar een textielproduct vandaan komt en welke reis het heeft gemaakt. Van het plukken van de katoen tot het weven, het vervoer en het bewassen.

Door de keten duidelijk in beeld te brengen wordt er duidelijk hoeveel stappen er nodig zijn voor een mooi en duurzaam opgemaakt bed. De Green Deal van Blycolin en Beirholm bestaat dan ook niet uitsluitend uit acties in het hier en nu, maar evengoed uit blijvend commitment om te werken aan duurzamer textiel. Ook de vorderingen daarin worden op de website blycolin.greendeal.network in beeld gebracht.

Impact

Blycolin houdt zich continu bezig met het verduurzamen van haar dienstverlening. Enerzijds bij het produceren van textiel, anderzijds bij de bewassing daarvan. Het produceren en bewassen van textiel vraagt veel van het milieu, daar windt Blycolin geen doekjes om. Water, energie, brandstof: het zijn schaarse middelen om bewust mee om te gaan. Besparing hierop is van groot belang. Maar niet alleen besparing is een speerpunt, ook transparantie en eerlijk zakendoen. Alle leveranciers waarmee zij zakendoen hebben daarom de zogenoemde Code of Conduct getekend, waarmee zij zich conformeren aan de eisen die Blycolin stelt ten aanzien van mens en milieu.

Met eigen ogen

‘Green? Deal!’ Dat is het simpele motto achter de verduurzaming die Blycolin en Beirholm samen inzetten. Om een groenere toekomst werkelijkheid te maken, moet iedereen het verschil met eigen ogen kunnen zien. Bezoekers van blycolin.greendeal.network bekijken een wasserij van binnen, bezoeken een textielfabrikant en aanschouwen textielinnovatie op de plek waar deze plaatsvindt.

De komende tijd blijven Blycolin en Beirholm zich inspannen voor duurzamer textiel en het inzichtelijk maken daarvan. Ten bate van de planeet en de collectieve toekomst van haar bewoners. In duurzaamheid is iedereen stakeholder. Your Future. Our GreenDeal.

Over Blycolin

Blycolin verhuurt linnen aan (zorg)hotels, wellnesscentra en restaurants. In de Benelux, Duitsland, Polen en Zwitserland voorziet zij de hospitalitybranche met haar eigen wasserijen en een groot aantal partnerwasserijen al bijna 50 jaar dagelijks van schoon linnen. Blycolin ontzorgt haar klanten met een unieke service propositie en het linnen van Blycolin biedt maximaal comfort voor gasten. Kwaliteit en duurzaamheid hebben hierin altijd grote aandacht.

Over Beirholm

Beirholm ontwikkelt hoogwaardig textiel, creëert trendy ontwerpen en maakt gebruik van een duurzaam inkoopplatform om klanten en partners - wasserijen, hotels, restaurants, verzorgingshuizen en ziekenhuizen - een optimale linnenoplossing te bieden, passend bij de context. Dit partnerschapsmodel heet "Context Engineered Textiles". Samen met gelijkgestemde partners bereiken we nieuwe hoogten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Hotelketens Achtergronden
Escape room geopend in Hampshire Hotel

Sir Paul McCartney verlaat halsoverkop zijn hotelkamer na een onrustige nacht. In zijn haast is hij een gigantische koffer vergeten. De inhoud hiervan is raadselachtig. Vrijwel meteen na zijn vertrek contacteert zijn management het hotel. Zij verzoeken nadrukkelijk de koffer te bewaken en deze niet ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Op donderdag 26 november heeft Wethouder John de Jonge, doormiddel van het onthullen van het bouwbord, de bouw van Hotel De Timmerfabriek officieel ingeluid. In het rijksmonumentale pand uit 1914 worden naast maar liefst 68 luxe loft (hotel)appartementen een restaurant, brasserie met chefs table, ba ...

Hotelketens Culinair
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: