Hackers breken in op passysteem Oostenrijks hotel

Auteur: Roy Spijker
Internationaal 30 januari 2017
Hackers breken in op passysteem Oostenrijks hotel

Het passysteem van een Oostenrijk hotel is vorige week gehackt. De hackers braken in op computers van het Romantik Seehotel Jägerwirt, waardoor het hotel geen nieuwe toegangspassen tot de kamers konden programmeren.

Na het betalen van een geldbedrag in Bitcoins werd het passysteem weer vrijgegeven. Het is de vierde keer dat het hotel slachtoffer is geworden van hackers. Na deze keer besloot de directeur van het hotel, Christoph Brandstätter, de pers op te zoeken.

"We zien dat veel hotels in Oostenrijk het slachtoffer zijn geworden van Hacks. Daarom besloten we het naar de pers te sturen, om andere te waarschuwen," zegt Brandstätter tegen The Verge.

Opgesloten

Eerder gingen er berichten rond dat de gasten van het hotel waren opgesloten in hun kamer. Volgens Brandstätter klopt dit verhaal niet. "We hebben een cyberaanval gehad, maar het enige probleem was dat we de keycards voor de gasten niet konden programmeren op het moment dat ze wilde inchecken. De keycards en de computers zijn aangetast, maar niet de deuren."

Het hotel heeft wel besloten de keycards weer te vervangen voor een traditionele sleutel. Brandstätter laat weten dat hij niet nog een keer gehackt wil worden.

Overig nieuws