Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Auteur: Redactie
7 augustus 2020
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis onder vallen.

Het schrappen van 1000 banen is onderdeel van een groter plan waarmee Accor in totaal 200 miljoen euro wil besparen. Het hotelbedrijf zet in op de transformatie naar asset-light: Accor wil van geen enkel hotel het vastgoed in handen hebben.

De omzet kwam over de eerste zes maanden uit op 917 miljoen euro. Dat is een halvering in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De CEO van Accor, Sébastien Bazin: "De piek van de crisis ligt ongetwijfeld achter ons, maar het herstel zal geleidelijk gaan. Accor moet eenvoudiger, slanker, wendbaarder en nog dichter bij het veld opereren." 

Accor telt wereldwijd ruim 5000 hotels, met een totaal van bijna 750.000 kamers.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws