Heineken 'Teken niet voor een vaste periode'

29 augustus 2012 |
Heineken 'Teken niet voor een vaste periode'

Philip de Ridder, algemeen directeur bij Heineken Nederland, gaf in zijn toelichting bij de presentatie van het bieronderzoek aan, dat de duur van de contracten moeten worden aangepast.
Weg met financieringsrol
"Mijn advies is aan café-eigenaren; teken niet voor een vaste periode van bijvoorbeeld vijf jaar, maar contracten van kortere duren. Op deze manier komen vraag en aanbod dichter bij elkaar." De Ridder gaf aan af te willen van de financieringsrol. KHN hamerde vooral op de financieringsrol die brouwers innemen bij de panden waar de horecazaken in gevestigd zijn. In vijf jaar is de financiering van panden van Heineken van 150 miljoen gehalveerd naar 75 miljoen. "Wij willen een brouwer zijn en geen financierder. We hebben wel panden met erfgoed en die behouden we. Daar zit ook emotionele waarde bij."

Voorlichting geven
De Ridder was het met veel punten eens uit het rapport. Zo ook met het feit dat horecaondernemers de contracten niet goed kennen. "Ondernemers moeten leren ondernemen. Voor KHN is het een idee om voorlichting te geven over de contracten. Bijvoorbeeld om niet te tekenen voor een langere periode." Het punt dat KHN transparantie in de prijs wil, beaamde De Ridder. Hij zei daarbij wel dat iedere brouwer dat moet doen. "Het is een competitief spel waar wij in zitten. Iedereen denkt dat wij onze zakken maar vullen, maar dat is niet zo. Ondernemers laten ook offertes zien van andere brouwerijen en willen dat wij hen daarin tegemoet komen. Onze kortingen worden ieder jaar hoger."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: