Het dessert is niet dood! 3 tips

4 oktober 2013 |
Het dessert is niet dood! 3 tips<

Zoet, vet en calorieën liggen onder vuur. Nou net de elementen die een dessert lekker makken. Restaurantgasten laten zich echter niet kennen. Amerikaans onderzoek
door marktonderzoeker Technomic onder ruim 1.500 consumenten toont aan dat er weer meer vraag is naar desserts ten opzichte van twee jaar geleden.

De redactie geeft u drie tips voor het ontwikkelen van aantrekkelijke en toekomstbestendige desserts.

TIP 1 Het dessert is sterk gedreven door emotionele drang bij de gast. Men wil zichzelf belonen met een dessert. Wanneer men blij is, dan neemt men eerder een afsluitende gang. Zorg dat een gast in zijn nopjes is na voor- en hoofdgerecht.

TIP 2 Of en hoe een dessert gegeten wordt, hangt sterk af van het gezelschap waarmee iemand is. In full service restaurants in de VS wordt bijna de helft van alle nagerechten gedeeld tussen gasten. Bij snellere concepten is dat bijna een derde. Zorg dat bij de opmaak en vorm van een dessert dat het makkelijk is om met elkaar te delen. Hoe mooi een 'wolkenkrabber van suikerwerk' ook kan zijn, een laag schaaltje waar men uit kan scheppen werkt beter.

TIP 3 Gasten nemen sneller een dessert als het niet te zwaar is; laag aan calorieën en suikers. Denk ook aan de portiegrootte. Op menig menukaart staan halve hoofdgerechten en kan er van alles met de entrees, maar op het gebied van de nagerechten is dit nog niet doorgesijpeld. Wat als u de gast nu wel over de streep kunt trekken met een half dessert? Het is allemaal omzet!

Waar wil men het dessert het liefst mee gezoet zien?
• 51% zegt honing
• 42% zegt witte suiker
• 28% zegt vruchtensappen/-extracten
• 26% zegt ahornsiroop
• 23% zegt rietsuiker

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Wellness Coronacrisis
Wellness van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer open

Per 1 juli is het wellness complex van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer geopend. Na de verplichte sluiting van ruim 3 maanden zijn management en medewerkers blij om weer gasten te mogen ontvangen. General Manager Yvanka Vos is enthousiast dat ze na lang wachten haar gasten weer ...

Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Karlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangri...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: