Het Rotterdam Marriott Hotel presenteert Schmidt Fresh Fish Market

22 maart 2017 | Thijs Jacobs

’s Werelds grootste hotelketen Marriott Hotels opent in het Paasweekend in Rotterdam de allereerste Fresh Fish Market. Hiermee heeft het Rotterdam Marriott Hotel een wereldwijde primeur en heeft de havenstad er weer een nieuwe (zee)parel bij. Vanaf 16 april opent de Schmidt Fresh Fish Market haar deuren voor zowel gasten van het hotel met internationale allure als voor liefhebbers van vis. Goed nieuws dus ook voor de lekkerbekken die met weemoed terugkijken naar de tijd waarin zij even bij Schmidt Zeevis op het Vaste Land langs konden lopen. Na het Paasweekend kan men elke derde donderdag van de maand genieten van de fijnste vis van de geliefde lokale visboer op een absolute toplocatie in het hart van de havenstad.

Schmidt naar Marriott

Noordzeevis
Zeebaars, Schartong, Schelvis, Makreel en Kabeljauw. De Noordzee biedt een veelvoud aan heerlijke vis. In het Paasweekend presenteert het Rotterdam Marriott Hotel de allereerste Schmidt Fresh Fish Market waarbij deze overheerlijke vissoorten geserveerd worden door niemand minder dan de ruim 100 jaar oude visleverancier van Rotterdam. De geliefde visboer uit Rotterdam, sinds eind 2015 gesitueerd in de Spaanse Polder, komt hiermee terug naar het centrum van Rotterdam. “Door ons visassortiment op deze laagdrempelige manier aan te bieden, geven we nog meer mensen de kans om met vis in aanraking te komen.“ Goed nieuws voor de lekkerbekken die Schmidt Zeevis moeten missen op het Vasteland. Maar ook voor de internationale gast die zo letterlijk de Rotterdamse keuken kan proeven, want Schmidt Zeevis en Rotterdam zijn al sinds jaar en dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘’De vis van Schmidt Zeevis op een absolute toplocatie in het hart van de stad. Rotterdamser kun je het niet krijgen’’, aldus een trotse Claudia van der Graaf van het Rotterdam Marriott Hotel. Ook chefkok John Gebuis is enthousiast: “Met vis van Schmidt Zeevis is de basis van elk gerecht al perfect. Dit is verreweg de beste kwaliteit van de hele Benelux.”


Vismarkt
Rotterdam en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat zie je om die reden ook terug in de lobby van het Rotterdam Marriott Hotel: de vissen op de kussens en langs de wanden. Iedere derde donderdag van de maand wordt de lobby omgetoverd tot een mediterrane Fresh Fish Market met een kar vol overheerlijke verse vis van Schmidt Zeevis. Bij goed weer bakken de chef koks de visjes buiten op de green egg lekker gaar terwijl de gasten ondertussen aan lange tafels kunnen genieten van een etagère gevuld met schelpdieren en een heerlijke vissoep met brood van Jordy’s Bakery. Voor slechts 39,50 euro kan er de hele avond naar hartenlust vis worden gegeten in een bourgondische ambiance die niet onder doet voor een heuse vismarkt.


Groepsreserveringen
Een zakelijke bespreking wordt een stuk levendiger met deze Fresh Fish Market. Zodoende biedt het Rotterdam Marriott Hotel haar zakelijke gasten een groepsdiner aan op een avond en locatie naar keuze. Terwijl de chefs de verse vis van Schmidt Zeevis bereiden op de green egg, kan er gebrainstormd of vergaderd worden met collega’s. En dat allemaal met een waanzinnig uitzicht op de stad. Hoe inspirerend wil je het hebben.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: