Hilton introduceert nieuw vergaderconcept

Auteur: redactie
Hotelketens 14 april 2000
Hilton introduceert nieuw vergaderconcept

Door de opkomst van kantoren met flexibele werkplekken behoren vergaderruimtes in kantoren niet meer tot de standaard-voorzieningen. Door de toename van het aantal thuiswerkers is vergaderen in het eigen bedrijf ook geen vanzelfsprekendheid meer. Tijdens de onlangs gehouden ITB in Berlijn presenteerde Hilton International het nieuwe concept ‘Hilton Meetings’. Hiermee hoopt de hotelketen alert in te spelen op deze ontwikkelingen.

De vergadermarkt groeit nog. In 1996 boden, volgens onderzoek van de VNC, 685 hotels, restaurants en ‘resorts’ vergaderfaciliteiten; dat is een stijging van 5,4%. Ruim 66% daarvan bevindt zich in hotels. Hilton International verrichtte een uitgebreid onderzoek op de Europese markt naar de behoefte van de zakelijke vergaderaar. Op basis van dat onderzoek investeerde het bedrijf ruim twintig miljoen gulden in het verbeteren van de voorzieningen van de ‘businesscenters’ in de Hiltonvestigingen.

Dat betekende onder meer dat de vertrouwde overheadprojectoren naar de achtergrond verdwenen en de mogelijkheden voor powerpoint-presentaties, video-conferencing (met ISDN) en internetgebruik aanzienlijk vergroot werden. Daarmee werden de businesscenters en de vergaderruimtes een ‘kantoor-van-huis’.

Met Hilton Meetings richt de hotelketen zich op de markt van kleinschalige vergaderingen (tot 50 personen). Naast de vernieuwde vergaderruimtes voor grotere groepen, werden tevens de Hilton Boardrooms geïntroduceerd. Deze luxe ruimtes zijn bedoeld voor bijeenkomsten van maximaal zes personen; zij bieden optimale beslotenheid. Een uniek aspect van deze Boardrooms is de eenzijdige spiegelwand die gebruikt kan worden tijdens speciale bijeenkomsten, waarbij gesprekken in de ene ruimte onzichtbaar en onmerkbaar gevolgd kunnen worden vanuit de andere ruimte.

Internationale uniformiteit

Kenmerkend voor het nieuwe meetingconcept is de uniforme kwaliteit die alle Hilton Hotels op het Europese continent bieden. ‘De couleur locale verschilt natuurlijk van stad tot stad’, zegt Marieke Kloster, p.r.-manager van Hilton Amsterdam, ‘maar de vergadervoorzieningen die ieder hotel biedt, zijn op hetzelfde niveau.’

Zoals software voor hardware onmisbaar is, zo zijn medewerkers onmisbaar voor een gevoelig product als vergaderingen. Ook hier is uniformiteit het uitgangspunt. Elke medewerker die in welke vorm dan ook bij Hilton Meeting betrokken is, wordt uitgebreid opgeleid in het nieuwe certificeringprogramma. Ook de Sales & Reserveringen afdelingen worden speciaal opgeleid om de gasten op een effectieve manier te begeleiden tijdens hun vergadering.

Begin april startte het Hilton Meetings programma in het Amsterdamse Hilton aan de Apollolaan. In dit ‘Meeting en Convention Centre’ komen zes Boardrooms. Hilton Schiphol Airport start op korte termijn met Hilton Meetings. Hilton Rotterdam start na de zomer.

Ergenissen top 5 van meetingplanners

1          Verschillende contactpersonen bij hotels
2          Slechte afhandeling offertes
3          Inflexibele prijsstelling
4          Verborgen kostenposten
5          Onnauwkeurige wegbewijzering

HM302000 

Overig nieuws