Hoe zit het met hotels en het coronatoegangsbewijs?

Auteur: redactie
Wet- en regelgeving Corona 22 september 2021
Hoe zit het met hotels en het coronatoegangsbewijs?

Vanaf 25 september 2021 is het coronatoegangsbewijs verplicht in de horeca, maar hotels zijn daarop uitgezonderd omdat het een logiesfunctie betreft. Wel moeten de eet- en drinkgelegenheden in hotels tussen 00.00 uur en 06.00 uur gesloten zijn, net als in de overige horeca.

Voor de eet-en drinkgelegenheden in hotels geldt echter wél een verplichting om het coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Dit houdt dus ook in dat er een CTB-plicht is voor alle hotelgasten die het ontbijt nuttigen in het hotelrestaurant. Wanneer er enkel een afhaalfunctie is, vervalt de CTB-plicht. Ook roomservice mag zonder CTB-controle uitgevoerd worden. 

Mogen gasten nog wel in een hotel vergaderen zonder coronacheck?

Nee, want dat staat gelijk aan het gebruikmaken van een eet- en drinkgelegenheid. Daarbij is een QR-check verplicht. Doorgaans wordt er bij een vergadering wat gedronken, en soms ook gegeten. Als je een vergadering beschouwt als evenement binnen, dan is een CTB ook vereist.

Eerder had de overheid aangegeven dat ontbijt voor hotelgasten in een hotel zonder CTB mogelijk zou zijn, maar daarop zijn ze teruggekomen. KHN heeft een overzicht van alle voor de horeca relevante coronaregels per 25 september op een rijtje gezet op deze webpagina.

Overig nieuws