HOSTA presentatie in beeld

5 juni 2012
HOSTA presentatie in beeld

Twee Nederlandse hoteliers gaven hun visie op kostenbesparing binnen hun keten tijdens de presentatie van het HOSTA rapport.

*My hotel 2020*
In het hoofdkantoor van ING bank in Amsterdam presenteerde Ewout Hoogendoorn, director van Horwath HTL, het HOSTA rapport. ING presenteerde 'My Hotel 2020'. Jan van der Doelen sectormanager Bouw, Onroerend Goed & Leisure van ING, verzorgde de voordracht over 'my Hotel 2020'.

*Kostenbesparing*
Uit het rapport van Horwath kwam naar voren dat ondanks dat de bezettingsgraden zijn gestegen er nog niet kan worden gesproken over een volledig economisch herstel. De enige manier om het bedrijfsresultaat nog enigszins op niveau te houden, is door te besparen op kosten. Twee Nederlandse hoteliers gaven hun visie op kostenbesparing binnen hun keten.

*Inntel Hotel*
Michel Geurts, directeur van Inntel Hotel, gaf zijn visie over de kostenbeheersing binnen zijn bedrijf. Zij maken gebruik van een zelfontwikkelde informatiesystemen waarbij personeelsleden zelf de kosten beheersen. Geurts praat over 'openheid en het delen van verantwoordelijkheden'. "Je moet een personeelsplanning maken op basis van de verwachte omzet, niet op basis van ervaring. Als het goed gaat met een bedrijf, hoef je niet altijd meer kosten te maken."

*Starwood Hotels & Resorts*
Kurt Renold is area manager Nederland bij Starwood Hotels & Resorts. Zij werken met een de '35/65% regel'; 35 procent kosten en 65 procent inkomsten. "Je kunt je budget verlagen. Dat hebben wij vorig jaar ook gedaan. Maar dan moet je ook je kosten verlagen en dat is een moeilijk proces."

*Dutch Hotel Award*
Naast deze presentaties werd ook de Dutch Hotel Award uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gepresenteerd. Palace Hotel Noordwijk won de award.




~Myrtille Vromans~

Overig nieuws