Hotel Pulitzer wint Dutch Hotel Award

5 juni 2013
Hotel Pulitzer wint Dutch Hotel Award

Hotel Pulitzer heeft de Dutch Hotel Award 2013 gewonnen. Het Amsterdamse hotel liet plaatsgenoot Banks Mansion en het Hilton Rotterdam net achter zich. De jury maakte de winnaar bekend tijdens het
HOSTA 2013 congres. Deze week wordt de Dutch Hotel Award plaquette uitgereikt aan Hotel Manager Alex van Gastel en zijn team.

*Innovatiekracht beloond*
“Ik ben onbeschrijfelijk trots op mijn hele team van 165 ambassadeurs,” zegt Hotel Manager, Alex van Gastel. “We hebben de afgelopen jaren met zijn allen heel hard gewerkt om op een innovatieve manier de groeiende concurrentie en de uitdagende economische situatie het hoofd te bieden, en dit zonder het unieke Pulitzer gevoel te verliezen. Het is een ongelofelijke eer om hier op deze manier voor beloond te worden.”

*Jurycommentaar*
"De belangrijkste reden voor het winnen van de Dutch Hotel Award ligt in de sprankelende samenwerking, waarbij men met trots kijkt als een collega het podium krijgt en waar wordt aangetoond dat jeugdige passie met een seniore touch kan leiden tot een succesvol hotel", aldus juryvoorzitter Bas Tolmeijer.


~Direct na de uitreiking werd er druk getwitterd!~

*Historisch besef*
De jury prijst vooral het historische besef van Hotel Pulitzer en de manier waarop zij de finaleopdracht, om zoveel mogelijk exposure en boekingen te genereren, heeft uitgevoerd. Binnen de ‘Make a Good Choice’ campagne werden verschillende initiatieven opgezet, waarbij gasten zelf de keus hadden naar welk goed doel hun donatie zou gaan. Hierbij kon er gekozen worden tussen UNICEF, het Wereld Natuur Fonds en KWF kankerbestrijding. Binnen een week haalde het hotel aan de Amsterdamse grachten al een bedrag van ruim 7.200 euro op.

*Beste hotelbar*
Op de dag van het jury bezoek werd de Pulitzers Bar ook door Het Parool uitgeroepen tot beste Hotelbar van Amsterdam. De bar van Hotel Pulitzer kreeg een 9- als cijfer en werd geroemd om haar ligging, bar team en snacks.

Hotel Pulitzer viert haar overwinning met diverse toepasselijke promoties voor zowel de zakelijke als leisure-gasten van het hotel.

~Frank Lindner~

Overig nieuws