Hotel The Roosevelt officieel geopend

21 april 2016
Hotel The Roosevelt officieel geopend

In hartje Middelburg ligt Hotel The Roosevelt, initiatief van ondernemersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. De verbouwing van het
gemeentelijk monument, gevestigd op de Burg van Middelburg, is inmiddels volledig voltooid. Het luxe en kosmopolitisch Boutique hotel beschikt over vele authentieke details en biedt uitzicht op het eeuwenoude Abdijcomplex en de Lange Jan, de grote kerktoren van Middelburg. Gisteren is het hotel officieel geopend door Anne en Elliott Roosevelt, kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt. Dit gebeurde op passende wijze door de onthulling van een schilderij van hun grootvader dat werd opgehangen in de Presidential Suite van het hotel.

*Roosevelt en Zeeland*
De naam ‘Roosevelt’ is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders, gaf in 1941 zijn beroemde State of Union. Hierin stelde hij dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Om deze idealen levend te houden en het gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door de Roosevelt Foundation, gehuisvest binnen het Abdijcomplex, eens in de twee jaar de Four Freedoms Awards uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op donderdag 21 april. Laureaat International Four Freedoms Award 2016 is Duitse bondskanselier Angela Merkel. De familie Roosevelt is vanzelfsprekend bij de uitreiking aanwezig.

*Parel van de Zeeuwse hoofdstad*
The Roosevelt beschikt over vier hotelsuites, 24 boutique hotelkamers, een Presendential Suite, diverse vergaderruimten, wijnbar ‘The Orient’, Gastronomische Restaurant ‘The Roosevelt’ en een beschutte stadstuin. Vorig jaar is het hotel genomineerd voor de Entree Hospitality & Style Awards 2015 in de categorie Beste Hotel Design, heeft van TripAdvisor de Travellers’ Choice Award 2016 ontvangen als beste hotel van Zeeland en werd 21e van Nederland in de categorie hotels tot 50 kamers. Daarnaast is The Roosevelt uitgeroepen tot Boutique Hotel of the Year 2016 door Luxury Travel Awards.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws