Hotelier Privé: Francis Hoekendijk 

1 oktober 2012 | redactie

Iedere editie vraagt Hospitality Management een hotelier het hemd van het lijf middels vragen uit de beroemde questionnaire van Marcel Proust. Dit keer Francis Hoekendijk (46), directeur en eigenaar van Hotel Mooirivier.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Ik ben opgewekt en optimistisch. Zeker nu de liberalen de verkiezingen gewonnen hebben en dus dominant kunnen zijn in een nieuwe regering.

Aan wat voor mensen ergert u zich?

Ik erger mij aan klagers. Mensen die gefocust zijn op wat er niet naar hun zin is in plaats van te zien wat ze wél bevalt.

Wat is uw grootste succes?

Mijn grootste succes is een gedeeld succes. Mijn vrouw, mijn twee zoons en ik vormen een geweldig gezin.

Wat is uw favoriete bezigheid?

Favoriet is leuke dingen doen met mijn gezin. Samen een weekend naar een mooie stad of gewoon sporten en muziek maken met de jongens. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor mijn bedrijf nieuwe plannen te maken en te bouwen.

Waar schaamt u zich voor?

Ik schaam me soms voor onze rechtsstaat. Rechters delen te vaak te lage straffen uit en verminderen onterecht de duur van gevangenisstraffen. Dat geeft me een gevoel van onrechtvaardigheid.

Tegen wie kijkt u het meeste op?

Mark Rutte. Ongelooflijk hoe hij zoveel dingen tegelijk kan aansturen en regelen. En met zo’n positieve en prettige instelling.

Wat is uw meest dierbare bezit?

Zonder enige twijfel mijn gezin, maar dat is natuurlijk niet echt mijn bezit. Nou ja, dan toch mijn bedrijf. Daar heb ik zoveel van mijzelf ingestoken. Dat staat heel dicht bij mij.

Wat is uw grootste ondeugd?

Dat zeg ik liever niet, want dan krijg ik ruzie met mijn familie, mijn vrienden of mijn personeel.

Wat is uw definitie van geluk?

Geluk zit in momenten. Het zijn vaak simpele dingen. Die momenten moet je proberen te herkennen, ervan genieten en even gelukkig zijn.

Van wie heeft u het meest geleerd?

Van mijn ouders. Niet zo zeer dit of dat, maar automatisch zit er heel veel van hen in mij. Goede dingen.

Hoe dapper bent u?

Ik ben ondernemer en ik neem risico’s. Soms grote. In die zin ben ik best dapper. Toch vind ik dat woord meer bij ridders passen, of de drie musketiers. En of ik daar bij zou horen? Zeker!

Wanneer was u het gelukkigst?

Op mijn trouwdag. We waren het centrum van de wereld.

Wat is de beste plek om te wonen?

Aan het water. Het liefst water dat beweegt, zoals een rivier of de zee. Dat geeft namelijk dynamiek en het relativeert. Net zoals jazzmuziek.

Wat is uw grootste zorg?

Was: de SP de grootste partij van Nederland. Is: de economische crisis die maar geen einde neemt. Niemand in Europa lijkt echt te weten hoe we uit die crisis kunnen komen.

HM302012

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: