Nick Burchill kreeg zeventien jaar geleden de schrik van zijn leven, toen hij na een lange wandeling terugkwam op zijn hotelkamer in een Canadees hotel. De kamer was veranderd in een waar slagveld. Hoe dat kwam? Door een opeenhoping van pech en ongelukkige toevalligheden.
De man werd levenslang 'verbannen' uit het hotel, maar zeventien jaar later en na een uitvoerige uitleg en excuses is Nick weer welkom als gast in het hotel.
De man verbleef in 2001 in het hotel, waar zijn werkgever een conferentie had belegd. Zelf woonde Nick aan de andere kant van het land, dus hij vloog over. In één van zijn koffers had Nick een aanzienlijke hoeveelheid van een soort pepperoni gestopt. Hij wilde daar immers zijn vrienden bij de marine mee verrassen.
Eén probleem deed zich voor: op de kamer was geen koelkast aanwezig. Nick bedacht dat het buiten koud genoeg was om zijn koffer voor een open raam te zetten, waardoor de pepperoni op temperatuur zou blijven. Zo gezegd zo gedaan... Nick maakte daarna een wandeling van een paar uur door de stad en keerde vervolgens terug naar zijn kamer.
Wat hij zag toen hij terugkwam, is haast met geen pen te beschrijven. "Ik trof een enorm aantal meeuwen aan op mijn kamer", schrijft Nick op Facebook. "Het moeten er zeker veertig geweest zijn." Meeuwen schijnen niet goed tegen pepperoni te kunnen, want de kamer was besmeurd met poep van de allesetende vogels. Bovendien bleken ze alles ondergekwijld te hebben, blijkbaar ook een reactie op het vreemde voedsel.
Toen Nick binnenkwam, raakten de meeuwen in paniek. Ze vlogen alle kanten op en trachtten te ontsnappen door het raampje. Er ontstond een tornado van vogelpoep, stukken pepperoni, veren en vogels, waardoor gordijnen scheurden, lampen omvielen en alle muren besmeurd raakten met troep.
Het hotel legde Nick een levenslange ban op, maar deze is nu opgeheven. De Canadees heeft immers spijt betuigd en de zaak uitvoerig uitgelegd: “Ik hoop dat jullie mij weer welkom willen heten en de afgelopen jaren beschouwen als een uitgezeten straf.” Nick stuurde ook een pond pepperoni mee met zijn excuusbrief, wellicht viel deze in de smaak bij de hoteldirectie.
a&o Hostels, Europa’s grootste particuliere aanbieder van budgetaccommodaties, kondigt de overname aan van het voormalige DoubleTree by Hilt...
In november opent The Hoxton zijn deuren in de Creative Quarter in Dublin en markeert daarmee de eerste vestiging van het merk in Ierland. Het geresta...
De oktober-editie van Hospitality Management is inmiddels op de post, houd daarom de brievenbus in de gaten! In onze nieuwste editie leest u onder me...
Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mondreclame in de horeca geworden. Eén enkele review op TripAdvisor kan al tientallen potentiële re...
Drie van de zes Pillows Hotels zijn bekroond met een Michelinsleutel tijdens de allereerste wereldwijde hotelselectie van de Michelingids. Van de 17 N...
Michelin heeft woensdagavond laat de eerste hotelsleutels uitgereikt aan Nederlandse hotels. De L’Europe Amsterdam is het enige hotel in Nederla...
Een nieuwe mijlpaal voor de hotellerie: op woensdagavond 8 oktober 2025 deelde Michelin voor het eerst hotelsleutels uit aan tophotels over de hele we...
Wat gebeurt er met uw rendement als de druk op de hotelbranche toeneemt? Sharon van Gastel (Relais & Châteaux Weeshuis Gouda), Aer...
“Hey Siri, boek een authentiek, kleinschalig boutiquehotel met zeezicht in Zuid-Frankrijk, van 12 tot 15 september, onder de 250 euro per nacht,...
CityHub, het bekroonde urban lifestyle hotelmerk, heeft de benoeming aangekondigd van Remco Gerritsen als CEO. Met deze stap versterkt het bedrijf zij...
In Amsterdam-Noord is de bouw gestart van een bijzonder nieuw vijfsterrenhotel genaamd: The Encounter. Met 197 kamers wordt dit een plek waar gasten n...
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...
De Nederlandse kust is uitgegroeid tot motor van de toeristische sector. In tien jaar tijd groeide het aantal overnachtingen met bijna 40 procent. Maa...
De winnaar van de Jan Vlasman Award is bekend. Op de eerste dag van de BBB horecabeurs in Maastricht wist Annebel Meerhoff de winst binnen te slepen e...
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...
Er zijn leveranciers die je twee keer in de week ziet, zoals onze dorpsslager, en er zijn leveranciers die je nog nooit hebt ontmoet. Yoan had ik nog...
Resorts bouwen op plekken waar je graag zou willen wonen, werken en recreëren. Dat is de droom van de keten van ecologische vakantieparken Baseca...
Vanaf 1 oktober is de zoektocht officieel van start gegaan: wie wordt de volgende Future Hotel Leader? Met de Future Hotel Leader Award (FHLA)&nb...
Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Ro...
Na meer dan drie decennia gezamenlijk in de horeca, nemen Cathy Moerdijk en Imko Binnerts (SVH Meesterkok en Herbergier) afscheid van de dagelij...
Black Label Hotels breidt haar internationale aanwezigheid uit met de overname van Hotel de’ Medici in Brugge, waarmee de hotelgroep haar groeis...
De geplande opening van het nieuwe Maritim Hotel in Amsterdam is opnieuw uitgesteld. Het Financieele Dagblad meldt dat er tijdens een controle van het...
De afgelopen jaren hebben veel hoteliers geïnvesteerd in zonnepanelen. Logisch, want de businesscase leek waterdicht: hoge energieprijzen, subsid...
De gemeente Utrecht en de Utrechtse hoteliers, verenigd in Stichting HOST, hebben een bijzondere nieuwe stap gezet in hun samenwerking. Ze ondertekend...
Bibi van der Velden is benoemd tot de officiële huisjuwelier van het net geopende Rosewood Amsterdam. De samenwerking komt voort uit de filosofie...
Er is een biografie verschenen over vooraanstaand hotelier Roberto Payer. In ‘Welkom’, met de ondertitel ‘Hoe het hoort volgens Robe...
Profiteer voor een zeer scherpe prijs van professionele reiniging in uw hotel: Met de Nexaro NR 1500 verdwijnt stof als sneeuw voor de zon, en dat voo...
Dinsdag 30 september vond in Utrecht de officiële opening plaats van Conscious Hotel Oudegracht en het nieuwe F&B-concept Union House, gevest...
Hoe blijf je als hotel gastvrij en efficiënt in tijden van personeelstekort en stijgende kosten? Bij PPHE Hotel Group doen slimme technolog...
Na tien jaar de exploitatie in handen te hebben, heeft de Lievergoed Collectie het onroerend goed van Kasteel Maurick in Vught verworven. De ondernemi...
Op maandag 10 november vindt Hotelsummit 2025 plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hotelsummit is hét jaarcongres voor hotelonderneme...
Na dertig jaar exploitatie is Nova Hotel Amsterdam voortaan volledig in handen van B.K.A. Groep. Dit familiebedrijf van Marcel en Lilly Berendsen heef...
Aan de oevers van de Maas opent binnenkort het nieuwste Van der Valk Exclusief Hotel: Hotel Rotterdam aan de Maas. Het voormalige kantoorpand van Rijk...
De Nederlandse hotelbranche staat financieel onder druk. Hoe houdt u grip op uw financiën? Check de ‘financiële temperatuur’ van...
The Peninsula Hotels is al bijna een eeuw een vaste waarde in het luxesegment. Wat in 1928 begon met een iconisch hotel aan de waterkant van Kowloon,...
Met een feestelijke druk op de knop is Kasteel Steenenburg officieel geopend. Het voormalige Roze Kasteel, dat onderdeel is van leisure-onderneming Li...