Nick Burchill kreeg zeventien jaar geleden de schrik van zijn leven, toen hij na een lange wandeling terugkwam op zijn hotelkamer in een Canadees hotel. De kamer was veranderd in een waar slagveld. Hoe dat kwam? Door een opeenhoping van pech en ongelukkige toevalligheden.
De man werd levenslang 'verbannen' uit het hotel, maar zeventien jaar later en na een uitvoerige uitleg en excuses is Nick weer welkom als gast in het hotel.
De man verbleef in 2001 in het hotel, waar zijn werkgever een conferentie had belegd. Zelf woonde Nick aan de andere kant van het land, dus hij vloog over. In één van zijn koffers had Nick een aanzienlijke hoeveelheid van een soort pepperoni gestopt. Hij wilde daar immers zijn vrienden bij de marine mee verrassen.
Eén probleem deed zich voor: op de kamer was geen koelkast aanwezig. Nick bedacht dat het buiten koud genoeg was om zijn koffer voor een open raam te zetten, waardoor de pepperoni op temperatuur zou blijven. Zo gezegd zo gedaan... Nick maakte daarna een wandeling van een paar uur door de stad en keerde vervolgens terug naar zijn kamer.
Wat hij zag toen hij terugkwam, is haast met geen pen te beschrijven. "Ik trof een enorm aantal meeuwen aan op mijn kamer", schrijft Nick op Facebook. "Het moeten er zeker veertig geweest zijn." Meeuwen schijnen niet goed tegen pepperoni te kunnen, want de kamer was besmeurd met poep van de allesetende vogels. Bovendien bleken ze alles ondergekwijld te hebben, blijkbaar ook een reactie op het vreemde voedsel.
Toen Nick binnenkwam, raakten de meeuwen in paniek. Ze vlogen alle kanten op en trachtten te ontsnappen door het raampje. Er ontstond een tornado van vogelpoep, stukken pepperoni, veren en vogels, waardoor gordijnen scheurden, lampen omvielen en alle muren besmeurd raakten met troep.
Het hotel legde Nick een levenslange ban op, maar deze is nu opgeheven. De Canadees heeft immers spijt betuigd en de zaak uitvoerig uitgelegd: “Ik hoop dat jullie mij weer welkom willen heten en de afgelopen jaren beschouwen als een uitgezeten straf.” Nick stuurde ook een pond pepperoni mee met zijn excuusbrief, wellicht viel deze in de smaak bij de hoteldirectie.
NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Na een stemming tijdens de jaarlijkse algeme...
Taylor Swift doet op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli in het kader van haar ‘The Eras Tour’ de Johan Cruijff ArenA aan en ook in...
The Social Hub Glasgow heeft gisteren, 15 april, de deuren geopend en vormt het debuut van het hybride hospitality-concept in het Verenigd Koninkrijk....
Vijf jaar geleden sprak Hospitality Management Atilay en Gunay Uslu, de ondernemende broer en zus achter Corendon, al over de hoteltak van de touroper...
De gloednieuwe, april-editie van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de co...
In Vlissingen verrijst een nieuw viersterrenhotel in het voormalige onderkomen van de Zeevaartschool. Het typerende witte gebouw aan de Boulevard met...
In het culinaire landschap tekent zich een trend af die de grenzen van traditioneel dineren verlegt, ook wel ‘confronterend dineren’, nose...
Fletcher Hotels maakt zich op voor de vijfde editie van zijn ‘Hotel Take Over’. Wat begon als een eenmalige daad in 2017 om een van de har...
Afgelopen vrijdag, 12 april, heeft de Saxion Hotel Management opleiding afscheid genomen van Piet Boogert als lid van het Saxion Industry Advisory Boa...
Thermae 2000 heeft met ingang van 1 juli een nieuwe algemeen directeur. Nikie Houben, huidig general manager bij Abdij Hotel Rolduc, maakt de overstap...
Dit jaar bestaat BLUE Wellness, Spa en Beauty vijf jaar. BLUE is het wellnessconcept van Fletcher Hotels, dat bestaat uit diverse wellness-, spa- en b...
Met de realisatie van 57 luxe appartementen komt de ontwikkeling van Ouddorp Duin in de eindfase. Al sinds 2013 werken grondeigenaar Klepperduinen en...
Ben jij een gepassioneerde horeca-professional die klaar is voor een uitdagende leiderschapsrol? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team en bijdra...
NUMA Group, exploitant van een volledig gedigitaliseerd hospitality platform, breidt zijn hotelportfolio verder uit met een nieuwe accommodatie in het...
Met ingang van 16 april is Amrâth Hôtels in het bezit van het Gouden Green Key certificaat voor al haar 13 hotels. Een belangrijke mijlpaa...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
Op 2 juni 2023 kondigde minister Van Gennip (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer aan dat zij een wetsvoorstel zou gaan voorbereiden waarin het concu...
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de prestigieuze Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie G...
De huidige situatie op de energiemarkt stelt horecaondernemers voor diverse problemen. Door netcongestie is het niet altijd mogelijk een (verzwaarde)...
Room For Change, voorheen bekend als GiveMe5, heeft tijdens het evenement ter ere van de naamswijziging in Double Tree by Hilton, naast het Amsterdams...
Ferran Adrià, de vader van de moderne westerse gastronomie en een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli18...
De extra verhoging van het minimumloon die de Tweede Kamer later dit jaar wilde doorvoeren is van de baan. De Eerste Kamerfractie van BBB gaat volgend...
“Beroof gasten niet, benader ze niet op straat en neem geen prostituees, pooiers, dieven of overvallers in huis”, zo stond het geschreven...
Michelin heeft maandag zijn eerste selectie van Michelinsleutels bekendgemaakt. Het Franse bedrijf stond al bekend vanwege de sterren die aan restaura...
De kamers van Hampshire Hotel - Delft Centre hebben na dertien jaar een opfrisbeurt gekregen. Bij deze renovatie stonden ‘futureproof’ en...
Anne-Sophie van der Pligt (23) is sinds vorig jaar als sales & MICE executive werkzaam bij het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwer...
Quality Lodgings heeft drie locaties toegevoegd aan de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. Alle drie de hotels hebben een geheel...
De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...
Robert Vos houdt zich al dertig jaar bezig met housekeeping en sinds 2005 doet hij dat als CEO van HotelPartner. Naast schoonmaak kunnen hotels bij Ho...
Rabobank keert een MKB Duurzaamheidsbijdrage van 10.000 euro uit aan Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud. De bijdrage komt uit een budget van 50 miljoen e...
Werkgevers staan te springen om mbo’ers vanwege hun praktische vaardigheden en directe inzetbaarheid. De behoefte aan deze goed opgeleide profes...
Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...
Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Met zijn ervaring in verschillende restaurants in het Verenigd Konin...
Vezzino is met zijn Pictureboxen al in een flink aantal kantoren aanwezig en ook hoteliers weten het bedrijf steeds beter te vinden. Dankzij de verwis...
In de supermarktwereld leerde Dave Pieters wat er nodig is voor servicegericht werken in een filiaalorganisatie. En als CEO van bouwmaterialenhandel P...
Invast Hotels stelt voor de vierde keer de Nederlandse Hotelsteden Index (NHI) samen. De NHI onderzoekt de prestatiecijfers van de twintig grootste ho...