Hotelmarkt Berlijn krabbelt op, maar is nog lang niet op niveau

Auteur: Redactie
Internationaal 15 oktober 2021
Hotelmarkt Berlijn krabbelt op, maar is nog lang niet op niveau

De hotelsector in Berlijn heeft de op een na beste bezettingsgraad en de hoogste kamerprijzen van het pandemie-tijdperk gemeld, volgens voorlopige gegevens van STR over september 2021.

Een verklaring voor de opleving van de hotelmarkt in de Duitse hoofdstad ligt in het feit dat de marathon van Berlijn plaatsvond in het laatste weekend van september

Bezettingsgraad: 61,3%

Gemiddelde dagelijkse prijs (ADR): EUR95,01

Inkomsten per beschikbare kamer (RevPAR): EUR58,20

Het absolute ADR-niveau was het hoogste in Berlijn sinds maart 2020, terwijl de RevPAR het hoogste was sinds februari 2020. De bezettingsgraad was iets lager dan een binnenlandse 65,4% in augustus, maar was nog steeds het op een na hoogste niveau van de markt sinds februari 2020.

Zelfs met de algemene verbetering bleven de prestaties van Berlijn ver onder de pre-pandemische vergelijkingscijfers van september 2019: bezettingsgraad (88,6%), ADR (EUR125,50) en RevPAR (EUR111,22).

Over STR

STR biedt premium data benchmarking, analyses en marktinzichten voor de wereldwijde hospitality industrie. STR is opgericht in 1985 en onderhoudt een aanwezigheid in 15 landen met een corporate Noord-Amerikaans hoofdkantoor in Hendersonville, Tennessee, een internationaal hoofdkantoor in Londen, en een Asia Pacific hoofdkantoor in Singapore. STR werd in oktober 2019 overgenomen door CoStar Group, Inc. (NASDAQ: CSGP), de toonaangevende leverancier van commerciële vastgoedinformatie, analytics en online marktplaatsen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws