Hotelschool The Hague werkt samen met The Hong Kong Polytechnic University

30 april 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 29 april 2019 zijn Hotelschool The Hague en The Hong Kong Polytechnic University samen een vijfjarig memorandum van overeenstemming aangegaan waarin zij de wederzijdse samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek onderschrijven. Met het tweeledige doel om educatieve en academische samenwerkingsverbanden te ontwikkelen en om relaties tussen beide universiteiten te bevorderen.

De samenwerking omvat de uitwisseling van studenten, personeel en onderzoek, gezamenlijke onderzoeksactiviteiten, gezamenlijke ontwikkeling van academische programma's en de organisatie van gezamenlijke conferenties, seminars of workshops.

Hoogstaand onderwijs

Een partnerschap tussen de twee universiteiten werd verkend vanwege hun gemeenschappelijke doelen: het zijn van een toonaangevende universiteit in hun sector en aan studenten kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden dat de samenleving ten goede komt. Volgens de QS-wereldranglijst voor ‘Hospitality Leisure Management’ zijn de Hong Kong Polytechnic University en Hotelschool The Hague wereldspelers met respectievelijk een vijfde en zesde plaats in deze ranking. De verwachting is dat samenwerking tussen de twee resulteert in meer kennisuitwisseling en een algehele verbetering van de kwaliteit.

Het evenement vond plaats in Amsterdam bij Hotelschool The Hague. Hong Kong Polytechnic University werd vertegenwoordigd door professor Kaye Chon, decaan en professor en Walter Kwok, hoogleraar International Hospitality Management. Hotelschool The Hague werd vertegenwoordigd door Regine von Stieglitz, voorzitter van het college van bestuur. Regine von Stieglitz: "In ons studieprogramma leren wij onze studenten dat 'samenwerking de sleutel tot succes is' en ik geloof dat dit samenwerkingsverband hier een mooi voorbeeld voor is. Wij zijn enthousiast om deze samenwerking aan te gaan en te zien wat we met elkaar kunnen bereiken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mensen met een sterke dienstverlenende achtergrond, maar ook de uitvaartverzorging is een sector waar deze professionals welkom zijn. Tegelijkertijd zien ...

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: