Hotelsterren Abu Dhabi gekoppeld aan hotelreputatie

16 december 2013
Hotelsterren Abu Dhabi gekoppeld aan hotelreputatie

"Olery":http://www.olery.com heeft een deal getekend met de Abu Dhabi Tourism and Culture Authority om de technologie te leveren voor hun onlangs aangekondigde
hotelclassificatiesysteem.

*Toetsing*
De technologie van de Nederlandse maker van reputatie-tools voor de hotelbranche toetst of op basis van reviews een hotel nog aan zijn sterren voldoet. Er wordt een systeem gerealiseerd dat de hotelsterren van de hotels in de regio afzet tegen Olery’s eigen, objectieve Guest Experience IndexTM (GEI). Olery ontwikkelde de index, in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, om online reviews van gasten op verschillende websites met elkaar op een betrouwbare manier te kunnen vergelijken.

*Verbetertraject*
Indien een score van een hotel op de GEI beneden het minimum zakt dat is vastgesteld voor een bepaald aantal sterren, wordt de autoriteit in Abu Dhabi daarvan op de hoogte gesteld. Zij zal daarop contact leggen met het hotel om een verbetertraject te starten om de gastbeleving terug op niveau te brengen.

*Realtime beeld*
Naast het toetsen van de gastbeleving ten opzichte van de hotelsterren in het emiraat, levert Olery een tool die een realtime en gedetailleerd overzicht geeft van de prestaties van alle individuele hotels en hotelappartementen in Abu Dhabi. Het systeem zal in de loop van het eerste kwartaal van 2014 operationeel zijn.

*Belang online reviews*
"Dat online reviews van gasten belangrijk zijn roepen wij al langer dan vandaag", zegt Kim van den Wijngaard, CEO en co-founder van Olery. "Maar hetgeen we nu samen met de autoriteit van Abu Dhabi aan het neerzetten zijn is met recht een grote stap in de erkenning van het belang van online reviews te noemen. Wij zijn erg verheugd om aan te mogen kondigen dat een vooruitstrevende partij als Abu Dhabi hun vertrouwen uitspreekt in ons platform waar wij al een aantal jaar met veel zorg aan werken."

~Op de foto boven: Kim van den Wijngaard, CEO Olery~

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws