HotelTech: Accor investeert 280 miljoen in IT

17 november 2015
HotelTech: Accor investeert 280 miljoen in IT

Tijdens "HotelTech":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ komt ook Jan Buys aan het woord. Jan is IT-manager bij Accor Hotels Benelux. Juist in de komende jaren gaat Accor aan de slag met
een digitale transformatie. "Accor investeert stevig", aldus Buys. "We steken 280 miljoen euro in digitalisering en in beveiliging van creditcardbetalingen." Buys zal tijdens "HotelTech 2015":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ live geïnterviewd worden. Hij spreekt dan over de digitalisering bij Accor.

*Honderdtal nieuwe projecten*
"We zijn bezig met een honderdtal nieuwe projecten, allemaal onderdeel van ons 'digital plan'. Denk hierbij aan apps en digitalisatie voor partners, maar ook aan de infrastructuur van de IT. Ook eigen medewerkers krijgen smartphones met speciale apps en we zijn bezig met data en reporting."

*Applicaties en andere check-in*
"Op dit moment hebben we zo'n 300 applicaties bij Accor. Een goed voorbeeld is een applicatie voor hotelmanagers die daarmee realtime de stats kunnen inzien. We zijn ook bezig met de ontvangst van onze gasten. De klassieke recepties zullen verdwijnen en de medewerkers gaan er juist voor staan en gebruikmaken van een tablet. Wij doen dat anders dan sommige andere hotelketens; we sturen enkele dagen voor aankomst een e-mail. De gast kan zich dan registreren, zodat bij aankomst het proces vele malen sneller gaat. Ook de check-out is gemakkelijker: de sleutel kan gewoon in een box gedeponeerd worden en de factuur volgt per e-mail. Volgens mij is de hotellerie heel goed in het faciliteren van de periode tijdens het verblijf. De periode voor en na aankomst kunnen daarentegen veel beter ingericht worden. Techniek speelt daarbij een grote rol."

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws