HotelTech: interview Edgar Bolwerk

13 november 2015
HotelTech: interview Edgar Bolwerk

Edgar Bolwerk begeleidt op dit moment de nieuwbouw van het nieuwe Van der Valk hotel in Apeldoorn. Tijdens HotelTech wordt Edgar
live geïnterviewd door Sander Allegro. We lichten alvast een tipje van de sluier voor je op.

"De nieuwbouw in Apeldoorn is niet mijn eerste project; eerder was ik bijvoorbeeld ook al bij de nieuwbouw in Zwolle betrokken en hierna ga ik de nieuwbouw in Best coördineren. Wat dat inhoudt? Dat ik tijdens de bouw projectleider ben en daarna de boel opstart met meneer of mevrouw Van der Valk", vertelt Edgar.

*Fullservice als noodzaak*
De technische ontwikkelingen gaan hard. Is het bij te houden? "Vroeger had een hotel alles wat je thuis niet had. tegenwoordig is het vaak andersom. We willen graag terug naar de situatie dat een hotel alles heeft dat je thuis niet hebt. Bij ons besteden we daarom ook veel aandacht aan fullservice. Je moet tegenwoordig een fullservice hotel hebben om het onderscheid te maken. Een hotel met wellness, fitness en gastbeleving. Bij ons doen we dus ook niet aan self check-in, want we geloven in persoonlijk contact. Je hoeft niet op een tv te lezen dat de bus niet rijdt; dat vertellen wij je liever zelf. Dat is service."



*Geen doelgroep*
"Weet je wat het interessante is van Van der Valk? Dat we geen doelgroep hebben", aldus Edgar. "Nee echt, in het weekend bruiloften en allerhande leisuregasten en doordeweeks zakenmensen. En dan het restaurant: je kunt vast geen andere hotelketen opnoemen waar mensen hun verjaardag in het restaurant gaan vieren? Voor mensen met kinderen is Van der Valk nog steeds een betaalbaar begrip."

*Streamen*
"Ook op de kamers zijn we tijdens de bouw met het implementeren van nieuwe technieken bezig. Streamen is belangrijk tegenwoordig, maar het probleem is, dat de Apple tv niet lekker werkt met sommige Android devices en Chromecast weer niet met een iPhone... Toch is dat de toekomst. Ik vraag me af of er over enkele jaren nog schotels bij ons op het dak staan. Ook op het gebied van het kamerbeheersysteem is er veel veranderd. En ja, sloten zijn ook belangrijk, en op dat gebied zijn we nu bezig om de markt wat beter in kaart te krijgen. Ik kan nog veel meer vertellen, maar dat bewaar ik tot 23 november. Tot ziens!"

~Tekst: Thijs Jacobs~

Overig nieuws