Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

23 juni 2015 |
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch
werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques.

Rijke historie
Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije rijksheerlijkheid al van voor de dertiende eeuw een kasteel. De Spanjaarden staken het in 1579 bij de belegering van Maastricht in brand. Het oorspronkelijke kasteel verviel tot een ruïne. Later is er bij de watermolen uit 1552 een nieuw herenhuis gebouwd, dat later Kasteel werd. De karakteristieke toren stamt uit 1843.

Gastvrijheid
Na een grondige renovatie halverwege de jaren ‘80 kreeg het complex zijn huidige bestemming als hotel-restaurant. Sinds 1990 is de familie Meijers eigenaar van het bedrijf.
De warme sfeer van het kasteel, de unieke ligging aan de rand van het bos en de gastvrijheid van de Limburgers maken Kasteel Elsloo tot een bijzondere plek.
Burgemeester van de gemeente Stein, Mw. Marion Leurs-Mordang was door Jo en Fanny Meyers uitgenodigd om de officiële inauguratie te voltrekken. Zij onthulde samen met Gerard Walters, bestuurslid van Euro-Toques, de inauguratie door de onthulling van het Euro-Toques schild.

Chef-kok Roger Zelissen
Roger Zelissen is de nieuwe chef-kok op Kasteel Elsloo hij ontving van Gerard Walters een Euro-Toques koksbuis.
Euro-Toques is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants. Elk lid heeft zijn eigen keuken en identiteit, gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en het vakmanschap. Professionele koks en restaurateurs van de vereniging staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Zij stellen zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren. Door het bereiden van een breed scala van regionale bijzondere seizoensproducten op evenementen wil de vereniging tevens aandacht vragen voor gezonde voeding, het bestrijden van voedselverspilling en het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op de foto: Jo en Fanny Meyers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: