Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

23 juni 2015 |
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo<

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch
werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques.

Rijke historie
Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije rijksheerlijkheid al van voor de dertiende eeuw een kasteel. De Spanjaarden staken het in 1579 bij de belegering van Maastricht in brand. Het oorspronkelijke kasteel verviel tot een ruïne. Later is er bij de watermolen uit 1552 een nieuw herenhuis gebouwd, dat later Kasteel werd. De karakteristieke toren stamt uit 1843.

Gastvrijheid
Na een grondige renovatie halverwege de jaren ‘80 kreeg het complex zijn huidige bestemming als hotel-restaurant. Sinds 1990 is de familie Meijers eigenaar van het bedrijf.
De warme sfeer van het kasteel, de unieke ligging aan de rand van het bos en de gastvrijheid van de Limburgers maken Kasteel Elsloo tot een bijzondere plek.
Burgemeester van de gemeente Stein, Mw. Marion Leurs-Mordang was door Jo en Fanny Meyers uitgenodigd om de officiële inauguratie te voltrekken. Zij onthulde samen met Gerard Walters, bestuurslid van Euro-Toques, de inauguratie door de onthulling van het Euro-Toques schild.

Chef-kok Roger Zelissen
Roger Zelissen is de nieuwe chef-kok op Kasteel Elsloo hij ontving van Gerard Walters een Euro-Toques koksbuis.
Euro-Toques is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants. Elk lid heeft zijn eigen keuken en identiteit, gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en het vakmanschap. Professionele koks en restaurateurs van de vereniging staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Zij stellen zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren. Door het bereiden van een breed scala van regionale bijzondere seizoensproducten op evenementen wil de vereniging tevens aandacht vragen voor gezonde voeding, het bestrijden van voedselverspilling en het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op de foto: Jo en Fanny Meyers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening
Charme Hotels breidt uit met Hotel Karsten in Norg

Grand Café Hotel Karsten in Norg ligt in de kop van Drenthe, te midden van prachtige fiets- en wandelroutes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Kerkbrink en de 13e-eeuwse Romaanse kerk. In het hotel vindt u een ruime, gezellige lounge met een imposante openhaard en een sf...

Wet- en regelgeving Ondernemen
Nieuwe wetgeving voor franchise hotels en horeca op komst

De vele overnames en fusies in de hotelsector hebben de afgelopen jaren aangetoond dat het landschap binnen de hotelsector snel verandert. In Europa en Nederland worden franchiseformules in de hotelsector steeds populairder. Bekende hotelketens, zoals Holiday Inn, Best Western en Accor Hotels, hebbe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019 [gesloten]

16.00 Live-interview Rogier Braakman We zijn alweer bijna aan het einde gekomen van het sprekersprogramma. Op de agenda staat het live-interview met Rogier Braakman, de man die medeoprichter was van IHMG, maar uit zijn zetel werd geduwd door Alex Mulder van Amerborgh.  Op het hoogtepunt had I...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: