Spreker HotelTech: Big Data voor alle hoteliers

3 november 2015
Spreker HotelTech: Big Data voor alle hoteliers

Jack Esselink is Big Data & Analytics Evangelist bij IBM. Hij predikt het heilige woord van de "nullen en enen":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ en waarschuwt om van Big Data geen
'Big Deal' te maken. "Eigenlijk zou je het woord 'Big' van het begrip Big Data af moeten halen", vertelt Jack. "Het is belangrijker om vooral gewoon slim met data om te gaan. Wat ik iedereen op 23 november mee wil geven, is dat je met je eigen data ook al veel kunt doen. Data is gewoon dom en op zichzelf nutteloos. Het is abstracte materie, die je met behulp van analytics tot leven wekt. Dan wordt het pas interessant."

*Hands-on*
"Op "23 november":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ wil ik mij vooral focussen op voorbeelden en toepassingen die voor de hotelier interessant zijn. Hands-on en direct toepasbaar, zodat je naar huis gaat met het idee dat je iets kunt veranderen en je bedrijfsvoering kunt optimaliseren."

*Modewoord*
"Eerst leg ik uiteraard uit wat Big Data is, want dat is voor velen nog onduidelijk. Het is een beetje een modewoord, maar in feite niets meer dan de beschikbaarheid van veel databronnen. Daar vertel ik over drie weken ook meer over. Alles wat een sensor heeft, geeft immers data. Dat kan van interne bronnen zijn (van smartphone tot reserveringssysteem), maar ook van externe bronnen, zoals bij social media."

*Voorspellen is de toekomst.*
Voorspellen is letterlijk de toekomst. Voorspellingen komen steeds vaker uit, omdat Big data en analytics goed worden ingezet. "Wat een hotelier dus vooral kan met Big Data en analytics? Met slimme algoritmes kun je steeds meer voorspellen. Daarin ligt de toekomst en de kracht. Dat je je prijs kunt optimaliseren omdat je je dataset efficiënt hebt ingezet. Hierbij combineer je interne en externe data, waardoor je een goede prijsstelling kunt aanbieden, gebaseerd op de verwachte bezettingsgraad. Wat die externe data zijn? Had je al aan het weerbericht gedacht? Je merkt het: op 23 november heb ik jullie aardig wat te vertellen."

*Inschrijven*
Schrijf je in voor HotelTech via "deze link":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ en maak het live mee!

~Auteur: Thijs Jacobs~

Overig nieuws