Spreker HotelTech: Big Data voor alle hoteliers

3 november 2015 |
Spreker HotelTech: Big Data voor alle hoteliers<

Jack Esselink is Big Data & Analytics Evangelist bij IBM. Hij predikt het heilige woord van de nullen en enen en waarschuwt om van Big Data geen 'Big Deal' te maken. "Eigenlijk zou je het woord 'Big' van het begrip Big Data af moeten halen", vertelt Jack. "Het is belangrijker om vooral gewoon slim met data om te gaan. Wat ik iedereen op 23 november mee wil geven, is dat je met je eigen data ook al veel kunt doen. Data is gewoon dom en op zichzelf nutteloos. Het is abstracte materie, die je met behulp van analytics tot leven wekt. Dan wordt het pas interessant."

Hands-on
"Op 23 november wil ik mij vooral focussen op voorbeelden en toepassingen die voor de hotelier interessant zijn. Hands-on en direct toepasbaar, zodat je naar huis gaat met het idee dat je iets kunt veranderen en je bedrijfsvoering kunt optimaliseren."
Modewoord
"Eerst leg ik uiteraard uit wat Big Data is, want dat is voor velen nog onduidelijk. Het is een beetje een modewoord, maar in feite niets meer dan de beschikbaarheid van veel databronnen. Daar vertel ik over drie weken ook meer over. Alles wat een sensor heeft, geeft immers data. Dat kan van interne bronnen zijn (van smartphone tot reserveringssysteem), maar ook van externe bronnen, zoals bij social media."

Voorspellen is de toekomst.
Voorspellen is letterlijk de toekomst. Voorspellingen komen steeds vaker uit, omdat Big data en analytics goed worden ingezet. "Wat een hotelier dus vooral kan met Big Data en analytics? Met slimme algoritmes kun je steeds meer voorspellen. Daarin ligt de toekomst en de kracht. Dat je je prijs kunt optimaliseren omdat je je dataset efficiënt hebt ingezet. Hierbij combineer je interne en externe data, waardoor je een goede prijsstelling kunt aanbieden, gebaseerd op de verwachte bezettingsgraad. Wat die externe data zijn? Had je al aan het weerbericht gedacht? Je merkt het: op 23 november heb ik jullie aardig wat te vertellen."

Inschrijven
Schrijf je in voor HotelTech via deze link en maak het live mee!
Auteur: Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: