Leer hoe u uw hotelkamer slim kunt maken op de Independent Hotel Show

Auteur: redactie
Branded Content Trends 18 januari 2024
Leer hoe u uw hotelkamer slim kunt maken op de Independent Hotel Show

In aanloop naar de Independent Hotel Show Amsterdam werpt trend-forecaster Vincent van Dijk vast licht op enkele ontwikkelingen binnen de hospitality-industrie. Vandaag: sensoren.

Het wordt al langer geroepen: hotelkamers worden steeds slimmer. Maar waar moet u beginnen om uw hotelkamers ‘smart’ te maken? Gelukkig komen er steeds meer innovatieve en betaalbare producten op de markt, speciaal ontwikkeld voor hotels, waarmee u uw hotelkamers een upgrade kunt geven, maar waarmee u ook de gastbeleving kunt verbeteren. Hieronder enkele voorbeelden van innovaties die ook te zien zijn op de Independent Hotel Show in Amsterdam.

Lezers van Hospitality Management kunnen zich gratis registreren met ticketcode HTMG24 via deze link

Alertify: meet geluidsoverlast

Geluidsoverlast is altijd een probleem voor hotels, want dit leidt tot klachten en negatieve reviews. Het is altijd lastig om te signaleren wat zich precies afspeelt in een hotelkamer, maar sensoren kunnen dit steeds nauwkeuriger in beeld brengen. Hierdoor kunt u ook het gedrag van gasten beter voorspellen. De innovatieve start-up Alertify maakt bijvoorbeeld compacte apparaatjes voor kamerbewaking. Ze monitoren onder meer kamerbezetting, geluidsniveaus en fluctuaties in luchtkwaliteit. Zo kan een hotel op tijd ingrijpen als er problemen zijn, om escalaties te voorkomen en ook kan schade aan hotelkamers worden voorkomen. Bijvoorbeeld als er meer mensen op de hotelkamer zijn dan de bedoeling is, wat vaak leidt tot geluidsoverlast. Maar u kunt de sensoren ook positief gebruiken. Als u ziet dat er zich meer mensen op een hotelkamer bevinden, dan kunt u ook een berichtje sturen met een aanbieding voor een schaal bitterballen of een ijsemmer vol bier.

www.alertify.io

FreshAir: signaleert sigarettenrook

Ook sigarettenrook of wietdampen zorgen nog altijd voor veel overlast. Als er gerookt is op de kamer, dan leidt dit tot klachten en kost het extra tijd om de kamer schoon te maken. Op tijd signaleren en ingrijpen is daarom belangrijk, maar dan moet u als hotelier ook wel zeker weten dat er wordt gerookt, want u wilt uw gasten niet valselijk beschuldigen. Dat is de missie van FreshAir. De gepatenteerde detector is uitgerust met een PolySens®-sensor, die in staat is de specifieke moleculen van tabaksrook en marihuana te detecteren. Dit in tegenstelling tot conventionele rookmelders, die straling of licht gebruiken om algemene deeltjes, zoals stof, rook en damp te signaleren. De FreshAir-detector stuurt alleen een discrete melding naar het monitoringssysteem wanneer er daadwerkelijk wordt gerookt. Roken en blowen komt in alle type hotels voor. Voor luxehotels is het altijd lastig om een gast meteen een boete te geven, maar u kunt ook een lijstje van de beste coffeeshops sturen of een luxe doosje nicotinepleisters naar de kamer brengen.

www.greenbullcompany.nl

SONTE: regelt de transparantie van glas

Een andere toepassing van sensoren is het meten van de temperatuur of UV-straling. Als er te veel zonlicht binnenvalt, dan wordt vaak airconditioning ingeschakeld, wat veel energie kost. U kunt ook zorgen dat een glasoppervlak minder transparant wordt door een slimme film, waardoor UV- en IR-stralen worden tegengehouden en de ruimte koel blijft. Met één klik op de knop kunt u een ruimte minder transparant maken, wat ook interessant is voor bijvoorbeeld een vergaderruimte. Deze technologie maakt een ruimte niet alleen comfortabel, maar zorgt ook nog eens voor een moderne uitstraling. En het sluit aan bij de trend dat de gast zelf wil bepalen hoe een ruimte eruitziet. Een andere trend is dat badkamers steeds meer onderdeel uitmaken van een hotelkamer en hoogstens gescheiden zijn door een glaswand. Niet alle gasten vinden het plezierig om hun partner of collega naakt te aanschouwen en met deze technologie verbeter je de gastervaring aanzienlijk.

www.sonte.eu

Independent Hotel Show

De Independent Hotel Show wordt sinds 2012 in London georganiseerd en is uitgegroeid tot hét internationale zakelijke platform voor onafhankelijke hoteliers. Naast Londen wordt het evenement inmiddels georganiseerd in Amsterdam, Miami en München. De Independent Hotel Show Amsterdam vindt plaats op 12 & 13 maart.

Overig nieuws