Martijn van de Wetering wint wedstrijd

5 maart 2013 |
Martijn van de Wetering wint wedstrijd<

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht.

Finalisten
In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Martijn de twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht van de Cas Spijkers Academie en stagiair bij het Kruisherenhotel Maastricht, en Bas de Veth van het Arcus College in Sittard en stagiair bij restaurant Rozemarijn in Maastricht.

delete
De finalisten (vlnr): Bas de Veth, Yves Meertens en Martijn van de Wetering

Prijzen
Martijn mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië voor een workshop sous-vide koken en een bezoek aan Venetië.

Ingrediënten
Tijdens de finale moesten de finalisten een driegangenmenu voor een vakjury bedenken en bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Deze box werd op de finaledag gepresenteerd en toegelicht door Rudie Brock, Proeftuinchef bij Sligro. In de box zaten snoekbaars, aceto 5jr van druiven gemaakt, rode uien, Livar (filet, buikspek en sukade), polenta, Vandouvan kruid, en ananas.


Martijn van de Wetering met zijn coach in actie

Coaches
Tijdens de mise en place werden de drie finalisten terzijde gestaan door een persoonlijke coach, die hen waar nodig adviseerde. De coaches waren Audrey Eussen, chef-kok Hotel-Restaurant Beaumont in Maastricht, Thomas Loontjens www.chefkokthomasaanhuis.nl en Pascal Lahaij, chef-kok bij Restaurant l’Etoile in Maastricht.

Jury
De drie kandidaten kookten bij Restaurant l’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem voor een veertigtal aanwezigen en een vijfkoppige jury, die dit jaar bestond uit: juryvoorzitter Peter van Rooij (Patron/Cuisinier Restaurant Vanille in Eijsden), Hans Snijders (chef de cuisine Restaurant Château Neercanne, Maastricht), Alain Vermeulen (gastheer restaurant De Pastory in Cadier en Keer), Robin Berben (gastheer Café Sjiek, Maastricht) en
Robin Housen (winnaar van de Maastricht Culinair kookwedstrijd 2012).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: