Martijn van de Wetering wint wedstrijd

5 maart 2013
Martijn van de Wetering wint wedstrijd

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht.

*Finalisten*
In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Martijn de twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht van de Cas Spijkers Academie en stagiair bij het Kruisherenhotel Maastricht, en Bas de Veth van het Arcus College in Sittard en stagiair bij restaurant Rozemarijn in Maastricht.

delete
~De finalisten (vlnr): Bas de Veth, Yves Meertens en Martijn van de Wetering~

*Prijzen*
Martijn mag met twee personen afreizen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië voor een workshop sous-vide koken en een bezoek aan Venetië.

*Ingrediënten*
Tijdens de finale moesten de finalisten een driegangenmenu voor een vakjury bedenken en bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Deze box werd op de finaledag gepresenteerd en toegelicht door Rudie Brock, Proeftuinchef bij Sligro. In de box zaten snoekbaars, aceto 5jr van druiven gemaakt, rode uien, Livar (filet, buikspek en sukade), polenta, Vandouvan kruid, en ananas.


~Martijn van de Wetering met zijn coach in actie~

*Coaches*
Tijdens de mise en place werden de drie finalisten terzijde gestaan door een persoonlijke coach, die hen waar nodig adviseerde. De coaches waren Audrey Eussen, chef-kok Hotel-Restaurant Beaumont in Maastricht, Thomas Loontjens www.chefkokthomasaanhuis.nl en Pascal Lahaij, chef-kok bij Restaurant l’Etoile in Maastricht.

*Jury*
De drie kandidaten kookten bij Restaurant l’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem voor een veertigtal aanwezigen en een vijfkoppige jury, die dit jaar bestond uit: juryvoorzitter Peter van Rooij (Patron/Cuisinier Restaurant Vanille in Eijsden), Hans Snijders (chef de cuisine Restaurant Château Neercanne, Maastricht), Alain Vermeulen (gastheer restaurant De Pastory in Cadier en Keer), Robin Berben (gastheer Café Sjiek, Maastricht) en
Robin Housen (winnaar van de Maastricht Culinair kookwedstrijd 2012).

~Frank Lindner~

Overig nieuws