Mercure Hotel Amersfoort Centre gerenoveerd

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Hotelketens 4 november 2022
Mercure Hotel Amersfoort Centre gerenoveerd

Mercure Hotel Amersfoort Centre is grondig onder handen genomen. Het hotel, wat valt onder het Nederlands hotelmanagementbedrijf International Hotel Capital Partners, heeft de lobby en de kamers helemaal gerenoveerd.

De renovatie is in twee blokken van drie weken uitgevoerd. “Dit is een bewuste keuze, om zo onze gasten zo min mogelijk overlast te bezorgen”, vertelt Annemarie van den Berg, Director of Sales van International Hotel Capital Partners. “Het hotel was namelijk gewoon open tijdens de renovatie.” In dit tijdsbestek zijn in totaal 74 kamers en de lobby onder handen genomen. 

Interieur

De gerenoveerde lobby beschikt nu over een gemeenschappelijke tafel voor meerdere gezelschappen tegelijk, deze is geïnspireerd op Amersfoort en de rivier de Eem. Alle slaapkamers zijn voorzien van nieuwe PVC-vloeren en nieuw behang. Ook het bureau, sidetable, verlichting en het vloerkleed zijn in iedere kamer vernieuwd. De projectinrichting is verzorgd door Holmris B8. Atelier Floor is verantwoordelijk voor de architectuur. “Om de CO2-uitstoot de reduceren, zijn diverse lokale bouwbedrijven ingezet”, aldus van den Berg. “Zo is er samen met Holmris B8 27700 kg aan CO2-uitstoot bespaard doordat we ruim 17 ton herwonnen hout ingezameld hebben.”

Adam Mansour, General Manager van Mercure Hotel Amersfoort Centre, is enthousiast over de renovatie: “Door de natuurlijke kleurstelling straalt het hotel rust en sereniteit uit, dat helpt onze gasten om uit de hectiek van een werkdag of de vele indrukken van het ontdekken van de stad Amersfoort te ontsnappen. Wij ontvangen ook veel mooie reviews over ons vernieuwde en veelal biologische ontbijt. Ons hotel is nu het meest up-to-date product van de regio Amersfoort geworden.” 

Fotografie: Antoine Deckers 

Overig nieuws