Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

3 juli 2009 |
Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

Vrijdagmiddag 3 juli werd in Blokzijl het grond-mosselseizoen even feestelijk als spectaculair geopend. Een mooie samenwerking tussen de drie horecabedrijven restaurant Kaatje bij de Sluis, hotel Kaatjes Residence en café-restaurant Sluiszicht zorgde voor een gevuld plein met genodigden en een aardige toeloop van nieuwsgierige omstanders. Het Groot Bolkzijls Piratenkoor zong vooraf aan de officiële plechtigheid liederen. Niet veel later landde een parachutist in het water vlak bij de sluis. Deze waaghals had de eerste zak met mosselen van Bos Seafood bij zich. De zak werd vervolgens door de mosselman uit Scheveningen overhandigd aan Judith Osborn, een graag geziene gast in het restaurant en het hotel.



Maar er gebeurde meer. Pieter Bos, eigenaar van Bos Seafood overhandigde de Mossel Award 2009 aan de eigenaren van Bistro Jan Goos uit Lelystad voor hun tomeloze inzet om de mossel in de horeca op de kaart te zetten. Pieter Bos over de schelpdieren: "Mosselen zorgen ieder jaar voor mooie presentaties in de horeca." Inmiddels wordt een derde van alle mosselen buitenshuis genuttigd.



Het was voor het eerste jaar dat de horecabedrijven met elkaar het mosselseizoen openen. Osborn over de kruisbestuiving tussen de drie etablissementen: "Ik vind het prachtig wat hier gebeurt. Bert (Van der Veer, red.) en ik komen graag in Blokzijl. We beginnen dan met een rondje bitterbalen in Sluiszicht, dineren bij Kaatje en slapen in het hotel." De modeontwerpster is inmiddels goede vrienden met Carole Hulsebos en Evan Horsman van Kaatjes Residence



Met de aanvang van het grondmosselseizoen startte tevens een speciale actie van de eigenaren van Sluiszicht, Demi en Anita Klos. Voor iedere verkochte mosselpan doneren ze 2 euro aan de stichting A.S.S. die zich inzet voor kinderen met een autistische afwijking. In verband met de sponsoring van het Autismefonds (A.S.S.) overhandigde de heer Henny van der Most een open cheque aan de heer Stekelenburg, directeur van dit fonds, die zeer verheugd was om deze in ontvangst te mogen nemen.



Tussen alle plechtigheden door kwamen diverse bereidingen met mosselen uit de restaurantkeuken van Peter Postma en Harald Hovenkamp. Vers gestoomd, verwerkt als een tartaar en als romig soepje. Alles werd begeleid door knisperende witte wijnen en dito prosecco. Er was ook bier. Speciaal Blokzijls Vuurtorenbier, dat de leden van het piratenkoor overhandigden aan de prominenten deze middag.



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: