NH Collection Eindhoven Centre winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2019

20 november 2019 | David Bakker

Tijdens Das Leisure Ondernemers Festival op 19 november in De Koepel in Breda is de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 uitgereikt. In het bijzijn van 400 Brabantse ondernemers uit de vrijetijdssector maakte gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling Martijn van Gruijthuijsen bekend dat NH Collection Eindhoven Centre de winnaar is van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. Hiermee nemen zij de titel over van Auberge de Bonheur uit Tilburg.

Gastvrijheid is mensenwerk

De vakjury was unaniem: NH Collection Eindhoven Centre mag zich de meest gastvrije locatie van Brabant noemen. “Veel deelnemers hebben het concept van gastvrijheid in onze provincie al opvallend goed georganiseerd, maar de besten - en daarvan is NH Collection Eindhoven Centre een excellent voorbeeld - weten dat ook te vertalen in het gedrag van al hun medewerkers. Gastvrijheid is vooral mensenwerk.”, aldus juryvoorzitter Hein van Oorschot. Naast de award wint NH Collection Eindhoven Centre ook een online promotiecampagne via Omroep Brabant en extra internationale zichtbaarheid via promotie door VisitBrabant.

 

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling: “Brabant is bourgondisch en gastvrij. Ondernemers met een hotel, restaurant of camping brengen dat dagelijks in praktijk. Zij stimuleren hiermee het toerisme en dragen bij aan de aantrekkingskracht van de regio. Dat is extra belangrijk in een tijd dat de arbeidsmarkt krap is en onze bedrijven talent uit binnen- en buitenland goed kunnen gebruiken.”.

Succesvolle 2de editie Brabantse Gastvrijheid Award

Na een succesvolle eerste editie van de Brabantse Gastvrijheid Award in 2018, werd dit jaar het gastvrijheidsprogramma uitgebreid. Het programma omvatte onder meer bijeenkomsten en tips van experts, challenges, online trainingen en heel veel inspiratie van alle deelnemers onderling. Maar liefst 135 locaties schreven zich dit jaar in voor de Award. De winnaar is door een professionele vakjury gekozen op basis van hun inschrijving, online zichtbaarheid, uitgebreide reviewanalyse, een mystery bezoek en publieksstemmen. De vakjury bestond uit Hein van Oorschot (juryvoorzitter), Frans Goenee (Inspiratie manager Efteling), Coen Schelfhorst (eigenaar OOKs Hospitality & GuestHouse Hotels), Eric Andersen (Docent Food & Gastronomie Breda University) en Heleen Huisjes (Directeur VisitBrabant. De Brabantse Gastvrijheid Award 2019 werd mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, BUas, Omroep Brabant en VisitBrabant.

Meer Duitse toeristen naar Brabant

De bekendmaking vond plaats tijdens Das Leisure Ondernemers Festival, georganiseerd door VisitBrabant. Zo’n 400 ondernemers kregen inzichten in de Duitse toerist en hoe je deze gast gastvrij ontvangt. De uitreiking van de Gastvrijheid Award paste dan ook perfect in het programma. Het festival was specifiek gericht op de Duitse toerist, omdat deze markt de Brabantse vrijetijdseconomie nog veel kansen biedt. Met bijna 18 miljoen inwoners alleen al in Noordrijn-Westfalen ziet VisitBrabant een hoog marktpotentieel. En er zit nog steeds groei in. VisitBrabant speelt hier met haar marketingactiviteiten op in.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: