NHTV reikt Golden Bell awards uit

17 december 2012
NHTV reikt Golden Bell awards uit

Op vrijdag 14 december zijn de Golden Bell awards 2012 van de NHTV in Breda uitgereikt. Een jury van vijf professionals beoordeelde studentprojecten over CRM en imagineering.

*Verbeterprojecten*
Er streden 29 studentgroepen van de opleiding International Hotel Management om de awards. De tweedejaars studenten kregen de opdracht om als groep een verbeterproject uit te werken voor een bestaand hotel. Eenmaal op het gebied van CRM, en andermaal (in een andere groepssamenstelling) op het vlak van imagineering.

*Gericht op de toekomst*
De jury beoordeelde 's ochtends de customer relationship management (CRM)-projecten. De Golden Bell 2012 voor de beste presentatie van dit thema ging naar Charlot Böhme, Sjors de Jongh, Anne Vriens, Andrej Lazarov en Quita van Vugt, verenigd in Team J.


~Het winnende CRM-team bedacht een CRM-toepassing met een toekomstgerichte app~

Het team bedacht voor het Apollo Hotel Papendrecht een vernieuwend CRM-systeem waarbij gasten onder meer via een app op hun smartphone meer bij het hotel worden betrokken. De jury was zeer te spreken over de toekomstgerichtheid en brede toepasbaarheid van het systeem.

*Light up your day*
De Golden Bell 2012 voor de beste presentatie van het Imagineering thema ging naar Marlot Langlere, Sanne Westmaas, Jolijn Onland, Stephanie Shin en Mikko Puhakka.


~Het winnende team van het Imagineering thema~

Dit team kwam met het belevingsconcept ‘Let us light up your day’ voor het Sandton Eindhoven City Centre hotel. De studenten zetten het woord 'light' op verschillende manieren, concepten en verwijzingen in, wat voor het Eindhovense hotel zeer toepasselijk is.

De winnende studenten mochten de Golden Bell award in ontvangst nemen. Daarnaast werden er certificaten en boeken uitgereikt.

*Pitches en lastige vragen*
De groepen presenteerden in pitches van enkele minuten hun project en oplossingen voor de hotels. Vervolgens was er tijd voor de juryleden om vragen te stellen en de uitkomsten en ideeën van de studenten aan de tand te voelen. De juryleden waren zeer te spreken over de goede en creatieve ideeën van de studenten. Het ene team was daarbij beter in staat om het nut en de haalbaarheid van hun project te verdedigen en te visualiseren ten opzichte van andere teams.

*Juryleden*
De jury bestond uit Sara Pieters (Red Zezel), Matthé Pipping
(Transprit Training & Coaching, Regio-Events), Nelleke van Weering (Koninklijke Horeca Nederland), Maarten Staps (Hotel Projects Consultants), en Frank Lindner (Hospitality Management). De CRM-groepen stonden onder leiding van docent Patrice Staal. De Imagineering-projecten zijn begeleid door docent Geoff Marée.


~De juryleden (vlnr): Maarten Staps, Sara Pieters, Frank Lindner, Nelleke van Weering en Matthé Pipping~

*Publieksprijs*
De studenten mochten stemmen op hun favoriete team. Van alle CRM- en Imagineeringteams kreeg team 17; Jeroen Böttcher, Marvin Oppeneer, Simone Post, Sanne Raben, Simone Roothans, Floris van Zuthem de meeste stemmen. Voor het Sandton hotel Château de Raay bedachten zij het concept ‘Hotel ART HOME’. Het leverde behalve de eer van de medestudenten twee mooie flessen cava op.


~Imagineering team 17 pakte de publieksprijs~

Overig nieuws