Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

6 mei 2014 |
Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

Dietmar Baars, gelouterd in sterrenzaken als Ron Blaauw en De Kromme Dissel, staat te boek als een bijzonder gepassioneerde chef-kok. Inmiddels staat hij aan het roer bij Restaurant Belmonte
van Hotel de Wageningsche Berg. Een mooie positie voor een getalenteerde chef.

Mooi cv
Dietmar heeft een indrukwekkend cv opgebouwd. In 2005 is hij begonnen als leerling kok bij Restaurant de Kromme Dissel, is daarna overgestapt naar het restaurant van Ron Blaauw als chef de partie en heeft zich daar opgewerkt tot sous-chef. Dietmar is in 2010 terug gegaan naar Restaurant de Kromme Dissel als sous-chef. De overstap naar chef-kok voor Restaurant Belmonte was dan ook een logische.

Inspiratie
Samen met zijn witte brigade van Restaurant Belmonte ziet hij de ontwikkeling van verrassende, eigentijdse en verfijnde gerechten als grootste uitdaging. De internationale keuken en de seizoenen vormen daarbij hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Dagvers
In de keuken van Restaurant Belmonte wordt uitsluitend met dagverse ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit gewerkt. Dietmar Baars en zijn medewerkers maken graag gebruik van biologische producten, die ze bij voorkeur van lokale leveranciers betrekken. Hun ultieme doelstelling is iedere gast een avond vol pure smaakbeleving te bieden. Vanzelfsprekend houden ze daarbij ook rekening met vegetarische wensen of speciale diëten. Maître Elsko Sjabbens zorgt er desgewenst voor dat ieder gerecht vergezeld gaat van het perfect bijpassende glas wijn.

Interieur
De inrichting van Belmonte kan niet anders omschreven worden als eigentijds, warm en stijlvol. Het prijsbeleid is er net zo vriendelijk als de bijzonder gastvrije medewerkers: u geniet er al van een driegangenmenu met de mooiste seizoensgerechten voor de prijs van € 32,50.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: