Nieuwe ketenregeling en transitievergoeding

30 juli 2015 |
Nieuwe ketenregeling en transitievergoeding<

Veel horecagelegenheden, waaronder bijvoorbeeld strandtenten, maken gebruik van de mogelijkheid om tijdelijke
arbeids-overeenkomsten in de wintermaanden te onderbreken met meer dan drie maanden. Tot 1 juli 2015 vangt de keten na deze onderbreking opnieuw aan en ontstaat geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Foto: Lianne Hoorntje (links) en Charlotte Buijsman

Vanaf 1 juli 2015 wordt deze onderbrekingsperiode verlengd van drie naar zes maanden. Bovendien geldt vanaf 1 juli 2015 dat nog slechts drie arbeidsovereenkomsten mogen worden gesloten met een totale duur van maximaal 24 maanden (in plaats van maximaal 36 maanden). Wanneer deze grenzen worden overschreden, ontstaat van rechtswege een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Zo heeft iemand die in een strandtent werkt en binnen zes maanden weer wordt opgeroepen na twee jaar recht op een vast contract en moet dan het hele jaar worden doorbetaald.

Een andere belangrijke wijziging is de invoering van de transitievergoeding. Vanaf 1 juli 2015 krijgen werknemers die twee jaar of langer in dienst zijn recht op een transitievergoeding als hun arbeidsovereenkomst eindigt op initiatief van de werkgever, tenzij de beëindiging het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer. Dit geldt ook als de werkgever besluit een tijdelijke arbeidsovereenkomst van rechtswege te laten aflopen. Voor 1 juli 2015 was in deze situatie geen vergoeding verschuldigd.

Aanvankelijk zou de transitievergoeding per 1 juli 2015 onmiddellijke werking hebben. Vanuit verschillende hoeken werden hiertegen bezwaren geuit. Werkgevers zouden tijdelijke werknemers (onder andere bij seizoensgebonden arbeid) mogelijk niet opnieuw willen inhuren als de vergoeding per juli 2015 direct in werking zou treden en het arbeidsverleden voor 1 juli 2015 (minus de onderbrekingen) volledig mee zou tellen bij de berekening van de vergoeding. Naar aanleiding van deze bezwaren is een overgangsregeling geïntroduceerd op grond waarvan in geval van tijdelijke arbeidsovereenkomsten de opbouw van de transitievergoeding wordt beperkt.

Het is de vraag of deze overgangsregeling voldoende is voor werkgevers die werken met seizoenswerkers. FNV Horeca verwacht in ieder geval dat de nieuwe ketenregeling ertoe zal leiden dat sommige horecaondernemers gaan werken met steeds wisselend personeel om te voorkomen dat zij gebonden worden aan vaste contracten. Horecaondernemers verliezen hierdoor ervaren personeel. Het streven van de overheid om werknemers met de nieuwe ketenregeling meer en sneller zekerheid te bieden, zal bovendien voor deze seizoenswerkers niet opgaan.

Lianne Hoorntje en Charlotte Buijsman
Advocatenkantoor BOEKEL:
"Lianne.hoorntje@boekel.com" www.boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: