Ook Art & Woonhotel Rotterdam failliet

21 januari 2014
Ook Art & Woonhotel Rotterdam failliet

De rechtbank in Rotterdam heeft het faillissement uitgesproken over Woonhotel Rotterdam Bv. Deze vennootschap uit Vlaardingen is verbonden aan het Art & Woonhotel in Rotterdam. Eigenaar
van het hotel is Roel Rol. "Hij zag vorig jaar al het Art Hotel Eindhoven failliet gaan":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/art-hotel-decor-van-intriges-10662/.

*Hotel is operationeel*
Het Rotterdamse hotel is gewoon open. In een telefonische reactie laat general manger Anita Boezaard aan Hospitality Management weten: "Dat er een faillissement is uitgesproken klopt, maar het hotel is gewoon open. Het gaat juist erg goed. We zijn drukker dan normaal bezet in verband met de Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. Hoe het verder zal verlopen, moet de komende weken blijken."

*Huurachterstand?*
Naar verluidt kan een huurachterstand oorzaak zijn van het faillissement. Het Eindhovens Dagblad schreef begin januari van dit jaar dat de woningcorporaties Woonbron en Woonstad (zij verhuren het pand aan Roel Rol) gerechtelijke stappen hadden genomen in verband met achterstallige huurbetalingen. De corporaties eisten onmiddellijke ontruiming van het hotel en de betaling van €1,8 miljoen achtergestelde huur. Zover wilde de rechtbank niet gaan, maar deze veroordeelde Rol wel tot het betalen van €700.000.

*Reactie curator*
Als curator op het faillissement van de besloten vennootschap Woonhotel Rotterdam is mr. J.P.M. Borsboom van Borsboom & Hamm advocaten aangesteld. In een reactie laat hij weten dat het hotel een onderneming betreft waarvan Roel Rol bestuurder/aandeelhouder is. Binnen Woonhotel Rotterdam BV worden zowel activiteiten ondernomen die zien op langdurig verblijf als die op commerciële hotelexploitatie. De curator bevestigd dat het faillissement is aangevraagd door de eigenaar/verhuurder op basis van achterstand in betaling, waarvoor een vonnis was verkregen.

*Business as usual*
Borsboom bevestigt dat voor de huidige exploitatie het een en ander geen gevolgen heeft. Met de eigenaar/verhuurder is een overeenkomst gesloten op basis waarvan de exploitatie voor rekening van de boedel wordt voortgezet met het huidige management en medewerkers. Alle gasten blijven gewoon in het hotel, en boekingen worden aangenomen en uitgevoerd op de gebruikelijke wijze.

*En nu?*
Er zal volgens de curator een inventarisatie plaatsvinden van partijen die geïnteresseerd zijn in de overname van de exploitatie sec, of in de overname van het onroerend goed met de exploitatie. De partij die de beste papieren op tafel legt, zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe exploitant worden. Naar verwachting zal dit proces enkele maanden gaan duren.

*Wonen in hotel*
Het Art & Woonhotel Rotterdam is tweeledig. Er is gekozen voor half woonhotel en half gewoon hotel. In eerste instantie wilde Roel Rol er enkel een woonhotel voor langdurige verblijven van maken.

Hospitality Management interviewde vorig jaar general manager Anita Boezaard over het Art & Woonhotel in Rotterdam. "Lees het hele interview online door de editie van Hospitality Management te downloaden":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/interview-art-hotel-rotterdam-13641/.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws