Prijzenoorlog of wapenstilstand?

26 maart 2004 |

Het moet maar eens uit zijn met de berichtgeving over hoge prijzen in de horeca vinden ze bij Brasserie de Hooge Vuursche, gelegen tussen Hilversum en Baarn. Onder het motto 'je moet 't proeven!' wordt een menukaart aangeboden met niet minder dan 24 gerechten, allemaal te verkrijgen voor 8 euro. De brasserie wil hiermee laten zien dat het voor een bescheiden prijs toch mogelijk is om hoogstaande gerechten te presenteren. Alle wijnen zijn per glas te bestellen, en hebben allemaal dezelfde lage prijs. Volgens A. Merkelbach, directeur van het Kasteel De Hooge Vuursche waartoe de Brasserie behoort, is de huidige positie van restaurants weinig benijdenswaardig: "Restaurants in de regio willen niets liever dan het de gasten naar de zin te maken. Dat diezelfde gasten de horeca nu bijna als vijand zien kan dan ook niet de bedoeling zijn. Niet de bedoeling van het publiek, maar zeker niet van ons, of onze collega's. Wij zijn aan zet om te laten zien wat we kunnen, en zullen daar zeker niet voor weglopen. Met dit concept weet iedereen wat het bedrag is dat op de rekening komt te staan, zelfs al voor men het parkeerterrein op rijdt. Dat kan nu dus, terwijl we een ruimere keus hebben dan ooit tevoren." Merkelbach zegt te hopen dat collega's zijn voorbeeld zullen volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: