Pulitzer hotel is heropend

2 februari 2016
Pulitzer hotel is heropend

Pulitzer Amsterdam kondigt vandaag aan het eerste deel van haar uitgebreide renovatie te hebben voltooid en heropent de
Keizersgrachtzijde
voor haar gasten.

*80 hotelkamers*
Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de
geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft. De panden, daterend uit de 17de en 18de eeuw, zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Leidinggevend aan het team van zeer ervaren ontwerpers is creative director Jacu Strauss, voorheen een senior designer bij de Design Research Studio van Tom Dixon. Strauss heeft eerder projecten geleid waaronder Barbecoa voor Jamie Oliver en Mondrian London. Hij vertelt; "Het is ongelofelijk om te zien hoe onze visies voor Pulitzer Amsterdam tot leven zijn gebracht. Ik heb het als uitzonderlijk ervaren om mij onder te kunnen dompelen in dit project, de grachtenpanden en het erfgoed van de Gouden Eeuw te herstellen. We zijn erg trots op wat wij hebben bereikt en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe Pulitzer ervaring."*Nieuw restaurants*
Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., straalt sfeervolle elegantie uit gecombineerd met een no-nonsense houding middenin de Negen Straatjes. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet volgens het hotel samen met zijn keukenbrigade internationale flair te vertalen naar Hollandse nuchterheid. De menukaart is een baken van kwalitatief ‘feel-good-food’ met een pure en ongecompliceerde stijl. Jansz. serveert onder andere steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous. De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt vandaag ook haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in de uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

*Tweede fase van renovatie*
De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar grand opening als de Keizersgrachtzijde en Prinsengrachtzijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de grand opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam - onthuld.

~Christel Tuin~

Overig nieuws