Pulitzer hotel is heropend

2 februari 2016 |
Pulitzer hotel is heropend

Pulitzer Amsterdam kondigt vandaag aan het eerste deel van haar uitgebreide renovatie te hebben voltooid en heropent de
Keizersgrachtzijde
voor haar gasten.

80 hotelkamers
Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de
geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft. De panden, daterend uit de 17de en 18de eeuw, zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Leidinggevend aan het team van zeer ervaren ontwerpers is creative director Jacu Strauss, voorheen een senior designer bij de Design Research Studio van Tom Dixon. Strauss heeft eerder projecten geleid waaronder Barbecoa voor Jamie Oliver en Mondrian London. Hij vertelt; "Het is ongelofelijk om te zien hoe onze visies voor Pulitzer Amsterdam tot leven zijn gebracht. Ik heb het als uitzonderlijk ervaren om mij onder te kunnen dompelen in dit project, de grachtenpanden en het erfgoed van de Gouden Eeuw te herstellen. We zijn erg trots op wat wij hebben bereikt en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe Pulitzer ervaring."



Nieuw restaurants
Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., straalt sfeervolle elegantie uit gecombineerd met een no-nonsense houding middenin de Negen Straatjes. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet volgens het hotel samen met zijn keukenbrigade internationale flair te vertalen naar Hollandse nuchterheid. De menukaart is een baken van kwalitatief ‘feel-good-food’ met een pure en ongecompliceerde stijl. Jansz. serveert onder andere steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous. De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt vandaag ook haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in de uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

Tweede fase van renovatie
De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar grand opening als de Keizersgrachtzijde en Prinsengrachtzijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de grand opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam - onthuld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: