Pulitzer hotel is heropend

2 februari 2016 |
Pulitzer hotel is heropend<

Pulitzer Amsterdam kondigt vandaag aan het eerste deel van haar uitgebreide renovatie te hebben voltooid en heropent de
Keizersgrachtzijde
voor haar gasten.

80 hotelkamers
Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de
geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft. De panden, daterend uit de 17de en 18de eeuw, zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Leidinggevend aan het team van zeer ervaren ontwerpers is creative director Jacu Strauss, voorheen een senior designer bij de Design Research Studio van Tom Dixon. Strauss heeft eerder projecten geleid waaronder Barbecoa voor Jamie Oliver en Mondrian London. Hij vertelt; "Het is ongelofelijk om te zien hoe onze visies voor Pulitzer Amsterdam tot leven zijn gebracht. Ik heb het als uitzonderlijk ervaren om mij onder te kunnen dompelen in dit project, de grachtenpanden en het erfgoed van de Gouden Eeuw te herstellen. We zijn erg trots op wat wij hebben bereikt en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe Pulitzer ervaring."



Nieuw restaurants
Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., straalt sfeervolle elegantie uit gecombineerd met een no-nonsense houding middenin de Negen Straatjes. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet volgens het hotel samen met zijn keukenbrigade internationale flair te vertalen naar Hollandse nuchterheid. De menukaart is een baken van kwalitatief ‘feel-good-food’ met een pure en ongecompliceerde stijl. Jansz. serveert onder andere steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous. De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt vandaag ook haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in de uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

Tweede fase van renovatie
De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar grand opening als de Keizersgrachtzijde en Prinsengrachtzijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de grand opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam - onthuld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: