Pulitzer hotel is heropend

2 februari 2016 |
Pulitzer hotel is heropend<

Pulitzer Amsterdam kondigt vandaag aan het eerste deel van haar uitgebreide renovatie te hebben voltooid en heropent de
Keizersgrachtzijde
voor haar gasten.

80 hotelkamers
Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de
geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft. De panden, daterend uit de 17de en 18de eeuw, zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Leidinggevend aan het team van zeer ervaren ontwerpers is creative director Jacu Strauss, voorheen een senior designer bij de Design Research Studio van Tom Dixon. Strauss heeft eerder projecten geleid waaronder Barbecoa voor Jamie Oliver en Mondrian London. Hij vertelt; "Het is ongelofelijk om te zien hoe onze visies voor Pulitzer Amsterdam tot leven zijn gebracht. Ik heb het als uitzonderlijk ervaren om mij onder te kunnen dompelen in dit project, de grachtenpanden en het erfgoed van de Gouden Eeuw te herstellen. We zijn erg trots op wat wij hebben bereikt en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe Pulitzer ervaring."



Nieuw restaurants
Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., straalt sfeervolle elegantie uit gecombineerd met een no-nonsense houding middenin de Negen Straatjes. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet volgens het hotel samen met zijn keukenbrigade internationale flair te vertalen naar Hollandse nuchterheid. De menukaart is een baken van kwalitatief ‘feel-good-food’ met een pure en ongecompliceerde stijl. Jansz. serveert onder andere steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous. De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt vandaag ook haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in de uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

Tweede fase van renovatie
De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar grand opening als de Keizersgrachtzijde en Prinsengrachtzijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de grand opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam - onthuld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: