Radisson Blu Palace Hotel bevriend met Space Expo

29 juli 2014
Radisson Blu Palace Hotel bevriend met Space Expo

Vanaf vandaag is het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee het eerste bedrijf dat zich bedrijfsvriend mag noemen van Space Expo. General Manager van het hotel, André Aaij, en directeur van Space Expo, Rob van den Berg,
hebben beiden hun handtekening gezet onder deze samenwerking.

*Steun*
Space Expo is op zoek naar particulieren en bedrijven die ESA/ESTEC’s bezoekerscentrum en ruimtevaartmuseum structureel blijven steunen om ontwikkelingen en relevantie van de ruimtevaart te kunnen blijven communiceren.
Nederland is een van de weinige landen in Europa waar daadwerkelijk ruimtevaart bedreven wordt. Zo vinden alle Europese ruimtevaartmissies bij ESA/ESTEC in Noordwijk hun oorsprong en hebben veel Europese astronauten, waaronder André Kuipers, bij ESTEC hun werkplek.

*Zelfstandige stichting*
Space Expo is een zelfstandige stichting en voor haar inkomsten volledig afhankelijk van haar bezoekers. Space Expo ontvangt geen structurele subsidies, zelfs niet van ESTEC. "Desondanks zijn wij, zij het met moeite, in staat ‘onze eigen broek op te houden’, misschien wel als enige museum in het land" aldus Rob van den Berg. "Wij doen er alles aan om onze tentoonstellingen regelmatig te vernieuwen en te actualiseren, zodat wij verzekerd zijn van een continue bezoekersstroom. Ook willen we dat onze locatie er goed en representatief uit blijft zien. Zo heeft de provincie Zuid-Holland het mogelijk gemaakt dat Space Expo overdag volledig op zonne-energie kan draaien. Binnenkort krijgen we dankzij een schenking van Fonds 1818 een educatieve interactieve buitenopstelling die werkt op zonne-energie”.

*Green Key hotel*
"Het zonne-energie project van Space Expo komt overeen met de MVO-gedachte die het hotel heeft", geeft André Aaij aan. "Als Green Key hotel zijn wij ook continu bezig om ons verder te verdiepen in de ontwikkelingen die bijdragen aan een beter milieu waar zonne-energie een goed voorbeeld van is."

*Win-win situatie*
Aaij vertelt verder: "Veel van onze gasten gaan naar Space Expo en zijn enthousiast over de unieke beleving die zij daar meemaken. Toen Rob mij vertelde dat hij graag een groep ‘vrienden’ voor Space Expo wil samenstellen om zo Space Expo te helpen bij het aankopen en beheren van haar bijzondere collectie was ik al positief gestemd. Zeker een lokaal initiatief steunen wij graag. Daarnaast staan er leuke acties tegenover zoals netwerkbijeenkomsten organiseren in een van de spectaculaire ruimtes." Van den Berg: "We hebben diverse pakketten samengesteld voor de bedrijfsvrienden waarbij zij dus niet alleen het museum steunen, maar ook genieten van verschillende privileges. Uiteraard zijn wij blij dat André meteen positief reageerde op ons voorstel. Wij zijn blij en trots dat het Radisson Blu Palace Hotel zich als eerste bedrijfsvriend heeft verbonden aan Space Expo. Wij gaan uit van een mooie en lange samenwerking.”

"*Meer lezen over het Radisson Blu Palace Hotel? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=palace+hotel+noordwijk&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws