Ruby opent eerste hotel in Stuttgart

Auteur: redactie
Opening Hotelketens 10 januari 2024
Ruby opent eerste hotel in Stuttgart

Ruby heeft haar nieuwste 'lean luxury'-hotel geopend in het hart van het centrum van Stuttgart. Ruby Hanna Hotel & Bar telt 148 kamers en is gevestigd in het bekende stadsdeel "Das Gerber". Voor het eerst brengt Ruby haar twee succesvolle concepten samen op één locatie in Duitsland: een designhotel én vernieuwende werkplekken. Ruby Fred Workspaces beslaat 1.425 vierkante meter in "Das Gerber" en biedt 196 werkplekken en uitgebreide vergaderruimtes.

Ruby Hanna Hotel & Bar is het zeventiende hotel in Europa van de in München gevestigde groep onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck. De 148 kamers zijn verdeeld over vier verdiepingen in het Gerber-Quartier, met een totale oppervlakte van 5.940 vierkante meter, midden in het stadscentrum van Stuttgart en op slechts een paar minuten lopen van het centrum.

Geïnspireerd door de oorsprong van wijnbouw en distillatie, brengt Ruby Hanna een eerbetoon aan de eeuwenoude geschiedenis van de wijncultuur in de omgeving. Ook het interieur van het hotel is geïnspireerd door de tijd van de alchemisten, evenals de geschiedenis van het gebouw en de ontwikkelaar ervan. Een opvallend element is de grote apothekerskast gevuld met talloze oude flesjes, ooit gevuld met mysterieuze tincturen en remedies. Een grote spiegelbol, die het volle maanlicht symboliseert, zet de juiste toon voor aankomende muziekevenementen met de vaste Ruby-artiesten. Comfortabele fauteuils dragen ook bij aan de kenmerkende gezellige sfeer.

Het nieuwste hotel volgt de filosofie van 'lean luxury': een locatie in het hart van de stad, hoogwaardig design en inrichting, dit alles tegen een betaalbare prijs door overbodige luxe te vermijden.

Het design is doordrongen van invloeden van alchemie, wijnproductie en distilleerderijen, waarbij koper een prominente rol speelt. Het meest opvallende kenmerk is de 24/7 bar - het kloppende hart van elk Ruby Hotel - die volledig straalt met gepolijst koper, aangevuld met talloze indirect verlichte ronde flesjes boven de bar.

Ruby Hanna bevindt zich direct aan de Tübinger Strasse in het hart van de hoofdstad van Baden-Württemberg. De stations Stadtmitte en Österreichischer Platz, evenals de belangrijkste bezienswaardigheden en de Königstrasse met talloze winkels, zijn slechts een paar minuten lopen. Het centraal station van Stuttgart is met het openbaar vervoer in zeven minuten te bereiken en de luchthaven in een half uur.

Alexander Pfizenmaier, afkomstig uit de regio, heeft het management van Ruby Hanna op zich genomen. De ervaren hotelmanager heeft al voor gerenommeerde hotelgroepen in Duitsland gewerkt. "Met Ruby Hanna hebben we een parel in 'Das Gerber' geïntegreerd op een absolute toplocatie. Met onze unieke bar zullen we ook de barscene van Stuttgart verrijken en veel mensen een nieuwe ontmoetingsplek bieden," zegt Pfizenmaier.

Gasten kunnen kiezen uit zes kamercategorieën: de vriendelijke NEST Room met circa 14 vierkante meter, COSY Rooms met circa 16 vierkante meter, LOVELY Rooms voor een weekendje weg voor twee met circa 18 vierkante meter, WOW Rooms tot 22 vierkante meter, LOFT Rooms voor meer comfort met circa 25 vierkante meter en de RESIDENT Rooms tot 33 vierkante meter voor langere verblijven van zeven dagen of meer, inclusief een koffiezetapparaat, een koelkast, meer opbergruimte en een keuken en lounge voor bewoners. De gemiddelde kamerprijzen variëren tussen de 110 en 180 euro per nacht. Er is ook een gereduceerd tarief voor langere verblijven in de RESIDENT Rooms.

Ruby Fred Workspaces

Ruby Fred Workspaces zijn de zesde co-workingruimte van Ruby en het eerste exemplaar waar een Ruby Hotel geïntegreerd is in hetzelfde gebouw in Duitsland. De 1.425 vierkante meter ruimte biedt inspirerende openbare ruimtes en slim ontworpen kantoren met volledig uitgeruste werkplekken. Het aanbod omvat privékantoren voor één tot zes personen en vaste of flexibele bureaus, allemaal te huur met flexibele voorwaarden en korte opzegtermijnen. Lidmaatschapsprijzen beginnen bij 60 euro per maand, met dagpassen beschikbaar vanaf 30 euro. In het lidmaatschap zijn alle kosten inbegrepen, zoals barista-koffie, thee, vers fruit, internet, schoonmaak en alle andere toegevoegde kosten. De voorzieningen omvatten niet alleen ergonomische stoelen en daglichtlampen, maar ook individueel in hoogte verstelbare tafels. Er zijn ook individueel ontworpen vergaderruimtes voor zes tot 18 personen met state-of-the-art apparatuur voor brainstormsessies, presentaties of (hybride) teamvergaderingen, die ook per uur kunnen worden geboekt door niet-leden en hotelgasten.

De filosofie van Lean Luxury bij Ruby weerspiegelt zich ook in de werkruimtes met aandacht voor locatiekwaliteit, doordacht kamerontwerp, slimme processen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We leggen de nadruk op productief werken, ongecompliceerd comfort en een inspirerende community. Net als bij de hotels zijn de Ruby Workspaces individueel ontworpen en hebben ze sterke wortels in de lokale gemeenschap. Het vintage meubilair in de openbare ruimtes, de hoogwaardige materialen en slimme verlichtingsconcepten roepen de sfeer op van de boetiekhotels. De gemeenschappelijke ruimte met een veelzijdig kookeiland en een professionele barista-koffiemachine vormt het kloppende hart van de co-workingruimte.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws