Sharia ingevoerd in Londens hotel

17 november 2014
Sharia ingevoerd in Londens hotel

De rijke zakenman uit het Midden-Oosten, die het chique Londense Bermondsey Square Hotel heeft overgenomen, wil zijn hotel runnen volgens de sharia,
zonder alcohol en varkensvlees dus. De gasten moesten het tot hun grote ergernis deze week ineens stellen zonder hun pint in de avond en bacon bij het ontbijt.

*Van trendy naar streng*
Een kamer in het Bermondsey Square Hotel kost zo’n 275 euro per nacht en het hotel is eerder nog uitgeroepen tot de meest trendy plek om te overnachten in Groot-Brittannië. Tot vorig jaar zwaaide het Britse Masterchef-jurylid Gregg Wallace de scepter in de keuken. Nu mogen in het grote hotel zelfs gerechten met maar een spoortje van alcohol niet meer geserveerd worden. Dat klinkt niet helemaal als de slaapplek voor ‘party people, foodies en fashionista’s', zoals het hotel op de website schrijft.

*Geen aankondiging*
Het nieuwe islamistische beleid werd zonder aankondiging ingevoerd. Gasten kregen dinsdag ineens te horen dat een groot deel van het menu niet langer beschikbaar was. Ook op internet is de verontwaardiging groot: ‘Wie op aarde gelooft dat een alcoholvrij hotel en restaurant in het centrum van Londen gaat werken? Dit is Saoedi-Arabië niet’. Het Bermondsey Square Hotel is waarschijnlijk een van de eerste hotels in Groot-Brittannië met een dergelijk beleid.

~Christel Tuin~

Overig nieuws