Slow Food Conferentie door hotelstudenten

24 maart 2010
Slow Food Conferentie door hotelstudenten

De Hotelschool Den Haag was woensdag 24 maart het toneel voor de eerste, door studenten georganiseerde, Slow Food Conferentie. Tijdens de conferentie presenteerden verschillende sprekers producten uit de regio, waarna de deelnemers zelf aan de slag zijn gegaan in diverse workshops. Deelnemers leren onder meer over wijn, regionale kaas, zelf worst maken en koken met vergeten groenten. Er was volop aandacht voor het verhaal achter de producten. Daarnaast werd er een workshop georganiseerd over hoe ondernemers/bedrijven Slow Food in hun eigen bedrijf kunnen toepassen.

*Uit eigen beweging*
De studenten van de hotelschool organiseerden deze conferentie op eigen initiatief, in samenwerking met de Youth Food Movement en met medewerking van twee docenten, docent Marketing Jan Huizing en Food & Beverage docent Robert Gallicano. De studenten vragen hiermee aandacht voor de principes van Slow Food. Speciaal voor dit evenement hadden studenten een korte promotiefilm
gemaakt, te bekijken via "YouTube":http://www.youtube.com/watch?v=dGXPTNuCPM0

~Frank Lindner~

Overig nieuws