Sterrenchef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

12 december 2017 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent dit voorjaar een eigen high-end restaurant middenin het Rotterdam Central District: The Millèn. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zakengebied.

De locatie: zo centraal als het maar zijn kan


Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Het is een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

In het hart van het Central District


De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.
 

Het restaurant: verfijnd zonder opsmuk


The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.


Samenwerking met het Rotterdam Marriott Hotel


The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: