Sterrenchef Wim Severein opent nieuwe zaak in Rotterdam Marriott Hotel

12 december 2017 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrenrestaurant in het Wereldmuseum, opent dit voorjaar een eigen high-end restaurant middenin het Rotterdam Central District: The Millèn. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. De komst van het nieuwe restaurant is een culinaire aanwinst in het hart van het Rotterdamse zakengebied.

De locatie: zo centraal als het maar zijn kan


Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Het is een internationale trend om als sterrenchef een restaurant te openen in een luxe hotel op een vooraanstaande, grootstedelijke locatie. Wim Severein: “Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.”

In het hart van het Central District


De komst van The Millèn is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod hoogwaardige horeca, in het hart van het Rotterdam Central District, op loopafstand van de grote bedrijven die hier hun kantoor hebben. Dit deel van Rotterdam is het meest kosmopolitisch en is vanuit de wijde omtrek al te herkennen door haar skyline. Als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, ligt The Millèn straks waterpas in het ‘Financial en Business District’ van de stad. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: “Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren”.
 

Het restaurant: verfijnd zonder opsmuk


The Millèn wordt – zeker vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding – het langverwachte, culinair hoogstaande adres voor zakenreizigers en residenten in de buurt. Wim Severein: “Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.” Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.


Samenwerking met het Rotterdam Marriott Hotel


The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk werden de gastenkamers, Lobby en de Club lounge volledig heringericht in een moderne, elegante stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: